Managed hosting door True

Inkoper basisscholen kiest voor Ricoh

 

Onderwijs Inkoop Groep, inkoper voor 1400 instellingen in het primaire onderwijs, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met printer- en documentdienstverlener Ricoh. Dat bedrijf wordt voorkeursleverancier voor afdruk- en en audiovisuele apparatuur. Het gaat bijvoorbeeld om de levering van projectoren en digitale borden aan basisscholen.

Onderwijs Inkoop Groep is een inkooporganisatie die de belangen behartigt van primaire onderwijsinstellingen in Nederland. De organisatie biedt zijn 1400 leden inkoopbegeleiding, inkoopscans en een inkoopcollectief aan. Dat gebeurt onder andere op het gebied van schoolmaterialen, schoonmaak en ict. De inkoper wil het komende jaar groeien naar een ledenbestand van 2500 leden. In totaal zijn er in Nederland ongeveer 7000 basisscholen.

De inkoper adviseert, begeleidt en levert in 12 inkoopsegmenten. Dat zijn onder andere: schoolmaterialen, schoonmaak, automatisering, beveiliging, kopieerapparatuur, arbodienstverlening en brandbeveiliging. De organisatie springt in op het gegeven dat schooldirecties te maken hebben met krappe budgetten. Volgens de inkoper kan er tussen de 10 en 15 procent bespaard worden op inkoop, maar kijken schoolbesturen als ze moeten bezuinigen vaak het eerst naar personeelskosten.

Ricoh levert verschillende oplossingen voor het onderwijs, variërend van het slim scannen van leerlingdossiers tot oplossingen voor de factuuradministratie. Het bedrijf heeft in Nederland op het gebied van multifunctionals van oudsher veel klanten bij overheids-, onderwijs- en zorginstellingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5208261). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.