Managed hosting door True

Konica Minolta koppelt met augmented reality

 

Documentdienstverlener en printerleverancier Konica Minolta ontwikkelt samen met partners nieuwe oplossingen voor documentbeheer. Het gaat onder meer om een ecm-oplossing (enterprise content management) die bedrijfsdata visualiseert. In de business innovation centers, de r&d-labs waar de leverancier samen met partners en zakelijke klanten nieuwe toepassingen ontwikkelt, werkt het bedrijf onder andere aan zakelijke toepassingen voor het visualiseren van informatie via augmented reality. De tablet-applicatie zet statische informatie om in driedimensionale modellen.

De app werkt bijvoorbeeld door tweedimensionale informatie om te zetten in driedimensionale content. Dat kan onder andere worden gebruikt bij het ontwerp van vastgoed. Via augmented reality kan met een tablet een 3d-model van een huis worden weergegeven op een 2-dimensonaal grondplan.

Een andere toepassing is visualisatie in een bestelproces. In het voorbeeld van de app die wordt ontwikkeld (zie video) visualiseert de app informatie uit een catalogus in een 3d-model. De besteller die een order wil plaatsen, kan een 3d-model opvragen van het product om zeker te weten dat hij het juiste product bestelt. De informatie uit de digitale catalogus wordt gekoppeld aan een 3d-simulatie van het product.

In een ander scenario kan een gebruiker de tekst uit bijvoorbeeld een brochure real-time laten vertalen. De app zet de tekst om in een taal die de gebruiker wel kent. Leveranciers hoeven een handleiding dan niet in meerdere talen te laten drukken. Dat scheelt printkosten.

De genoemde voorbeelden komen uit een video waarin Konica Minolta de ontwikkeling van nieuwe toepassingen demonstreert. Het is nog niet bekend of en wanneer deze toepassingen op de markt komen. De leverancier vermeldt geen lanceerdatum en wil geen toelichting geven op een mogelijke marktintroductie.

Lees voor meer informatie over de ontwikkelingen binnen Konica Minolta ook het interview met Martijn Bik, general manager direct sales bij Konica Minolta Business Solutions Nederland . Daarin vertelt hij over de transformatie van het bedrijf en product- en marktontwikkelingen.

Konica Minolta & Wikitude AR WPS Demo FINAL

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5177135). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.