Managed hosting door True

Xerox pakt namaak van toners aan

 

Printerleverancier en documentdienstverlener Xerox gaat wereldwijd de strijd aan tegen leveranciers en producenten die toners en printeraccessoires namaken. Het bedrijf heeft een speciaal team opgezet voor merkbescherming, corporate security en bestrijding van vervalsing. Dat team is wereldwijd actief. Het gaat samen met oem-leveranciers (original equipment manufacturers), de lokale politie en de douane de strijd aan tegen de zwarte markt van printeraccessoires. Belangenorganisatie The Imaging Supplies Coalition schat de wereldwijde schade door namaak op 3,5 tot 5 miljard dollar per jaar.

Xerox wil ook channelpartners die toners leveren beter beschermen tegen omzetderving door namaak. Bovendien behoedt de printerleverancier klanten voor beschadigde apparatuur, kwalitatief lagere output en hogere kosten wanneer ze namaak-producten gebruiken.

'De industrie is vaak doelwit van onofficiële distributeurs. Vervalste toners worden nauwelijks gecontroleerd en zijn vaak niet te onderscheiden van de originele toners. Pas tijdens het gebruik wordt duidelijk dat het namaaktoners zijn, bijvoorbeeld door de slechte afdrukkwaliteit en foutmeldingen tijdens het printproces', licht het bedrijf toe

Xerox heeft meegeholpen met verschillende inbeslagnames van valse tonercartridges in bijvoorbeeld China en Brazilië. De leverancier voorziet zijn producten van holografische beveiligingslabels met een uniek serienummer en streepjescode. Zo kan de consument controleren of de aankoop een origineel product betreft. 'Als distributeurs knoeien met deze labels of deze verwijderen, adviseren we om contact op te nemen', aldus Xerox.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5141188). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Is de consument daar blij mee?

Ja, die is daar blij mee. Want de consument is in de veronderstelling dat hij een originele toner koopt (en betaalt daar vaak ook voor) terwijl hij een namaak geleverd krijgt.

Maar Xerox maakt toch ook alternatieven voor andere merken?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.