Managed hosting door True

Sioux-consortium bouwt Spookfiledienst A58

 

File

Het Sioux-consortium van bedrijven is als beste serviceprovider door naar de ontwikkelfase van de ‘Spookfiledienst’. Het A58 Smart-CAR (Smart Cooperative Assistance on-the Road) consortium geleid door Sioux Embedded Systems bestaat verder uit namen als Beijer Automotive, NXP, TNO, Prime Vision/ Prime Data, RTL Nederland en strategische partner Fleetlogic. De dienst zal weggebruikers lokale, slimme en situatieafhankelijke rijadviezen geven om spookfiles te voorkomen of terug te dringen.

De meeste files hebben een infrastructurele oorzaak, zoals een ontoereikende wegcapaciteit of wegwerkzaamheden. Een klein percentage files ontstaat door ongevallen. De derde oorzaak is een zogenaamde filegolf of schokgolf waaruit spookfiles ontstaan. Op dit moment krijgen weggebruikers onder andere via matrixborden boven de weg rijadvies en informatie. Deze informatie wordt vooral op basis van lussen in het wegdek gegenereerd.

Advies op maat

Het project Spookfiles A58 gaat een stap verder: de informatie voor weggebruikers wordt specifieker en slimmer door exact te meten en relevante real time informatie mee te nemen. Deze informatie wordt vervolgens in een gericht advies op maat aan de weggebruiker gepresenteerd in de auto. Als de deelnemende weggebruikers de gepersonaliseerde adviezen opvolgen, zal het verkeer in zijn geheel vloeiender gaan rijden. Deze techniek wordt op de A58 geïntroduceerd en samen met deelnemende weggebruikers doorontwikkeld.

‘Door samen te werken met commerciële partners als Fleetlogic en RTL Nederland zijn wij in staat om onze Spookfiledienst snel en veilig te realiseren met maximale effectiviteit’, zegt Pierre van der Stokker, business development manager Automotive bij Sioux. ‘De dienst, die hier in de Brainport ontwikkeld wordt, kan daarmee binnen afzienbare tijd ook als standaard dienen om elders in Nederland of Europa toe te passen.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5102271). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Leuk bedacht maar hoe zit het met de privacy?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.