Managed hosting door True

CeBIT 2014

Unify koppelt werkplek aan social media

 

De Duitse communicatie-aanbieder Unify, voorheen Siemens Enterprise Communications, ontwikkelt een collaboration-app waarbij alle berichtenstromen (tekst, email, foto's presentaties, spraak, video et cetera) van verschillende bronnen (kantoorsoftware, bedrijfssystemen en social media et cetera) worden samengebracht in één scherm. Van daaruit heeft de gebruiker toegang tot bestanden en real-time informatie over het onderwerp van de vergadering. Tijdens een videoconferentie of chatgesprek kan gewisseld worden tussen smartphone, tablet en laptop zonder dat de sessie beëindigd hoeft te worden.

In de filosofie van de makers rekent de software af met verschillende vensters en zoektochten naar informatie uit verschillende bronnen op verschillende plekken, zoals de mailbox, op de harde schijf en op internet. Eén scherm moet de kenniswerker toegang bieden tot alle informatie die hij nodig heeft om zijn werk uit te voeren en de vergadering te volgen.

De software bevat een zoekfunctie die toegang biedt tot bestanden en informatie uit eerdere sessies over het onderwerp. Maar er kan ook real-time verbinding worden gemaakt tussen recente informatie op internet en sociale media. Voor de app is een breedband-internetverbinding vereist.

Unify levert een software development kit voor integratie met software van onder meer Microsoft, Linked In, Google, IBM en SAP, zodat gegevens uit die systemen toegankelijk zijn via het gebruikersscherm. De data wordt versleuteld verstuurd via server-to-server communicatie.

Enterprise Connect Ansible

Het collaboration-concept heeft de projectnaam Ansible en wordt tussen 17 en 20 maart gepresenteerd op de beurs Enterprise Connect in Orlando. De app moet in de tweede helft van 2014 op de markt komen. Dan deelt de leverancier ook de eerste klantnamen.

Op ict-beurs CeBIT in Hannover toont Unify een beta-versie van het werkplekconcept. Daar laat het verschillende scenario's zien. Tijdens een videoconferentie met collega's worden documenten gedeeld en als het scherm van de smartphone te klein blijkt om een presentatie goed te bekijken, wordt real-time overgeschakeld naar een tablet of laptop. Onderstaande video biedt een aardig zicht op het gebruik van de collaboration tool.

Meet Project Ansible

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5023292). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.