Managed hosting door True

Schiphol start met intelligent Sharepoint-portaal

 

Schiphol Group heeft het online portaal Sharepoint Market Research Intelligence (MRI) geïmplementeerd. Hiermee hebben de medewerkers van Schiphol Group realtime inzicht in relevante rapportages, analyses en onderzoeken. Het portaal is gerealiseerd door Microsoft Sharepoint-dienstverlener ETTU.

De MRI-afdeling levert binnen de gehele Schiphol-organisatie marktonderzoek en rapporten zoals een kwaliteitsmonitor en vervoercijfers. De onderzoeken, klantinzichten en trendrapportages werden voorheen over en weer gedeeld via e-mail. Er was geen centrale plek waar iedereen snel de laatste informatie kon vinden of uploaden/downloaden en documenten werden veelvuldig lokaal opgeslagen. Dankzij het MRI-portaal is al deze informatie nu 100 procent gestroomlijnd via Sharepoint, wat veel efficiency met zich meebrengt.

‘Het portaal is in één maand tijd goed bezocht en de gebruikers reageren enthousiast’, meent Daan Mens, manager ict asset en generic services van Schiphol Group. ‘Uitdaging is nu vooral hoe we er nog meer uit halen. We zien dit project als een eerste pilot en gaan verder werken aan een bedrijfsbrede implementatie, de eerste uitbreidingen staan al op de rol.’

Schiphol Group heeft gekozen voor Microsoft Sharepoint als samenwerkingsplatform voor workflows en documentmanagement. ETTU is, naast de partij die de implementatie van het MRI-portaal verzorgde, tevens de partij die het onderhoud en beheer van het totale Sharepoint-platform binnen Schiphol Group verzorgt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4950693). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.