Managed hosting door True

Kwart CIO’s eist meer kennis over big data

 

Analyse

Een kwart van de cio’s heeft behoefte aan big data-vaardigheden binnen de organisatie. Deze relatief nieuwe trend is dan ook de hoogste binnenkomer wat betreft gezochte vaardigheden ten opzichte van voorgaande jaren. Dat concludeert personeelsbemiddelaar Harvey Nash in het jaarlijkse CIO report.

Naast big data is ook de vraag naar specialisten op het gebied van mobiele oplossingen gegroeid met 11 procent ten opzichte van 2011. Security en social media vaardigheden stijgen beide met 8 procent. Opvallend is dat de grootste tekorten te vinden zijn in de traditionele vaardigheden. Zo is bijna 40 procent van de cio’s op zoek naar talenten met kennis over business analysis. Hetzelfde percentage ziet graag meer enterprise Architecture-vaardigheden binnen het team. Ook de vraag naar de vaardigheden technical architecture (35 procent) en projectmanagement (31 procent) blijft groot.

‘Het tekort aan kennis op nieuwe terreinen als big data en mobiele oplossingen groeit’, zegt Roland Steenvoorde, directeur van Harvey Nash Executive Search. ‘Tegelijkertijd stijgt het tekort op traditionele terreinen ook. Deze ontwikkeling vraagt om intensieve talentmanagementprogramma’s die ervoor zorgen dat de benodigde kennis ontwikkeld wordt en behouden blijft. Niet ieder bedrijf kan zich echter permitteren om een dergelijk programma te starten. Een alternatief is bijvoorbeeld een beroep doen op flexibel inzetbare specialisten.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4922106). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.