Managed hosting door True

Centric vernieuwt intranet provincie Friesland

 

Ict-dienstverlener Centric heeft samen met de provincie Friesland een geheel vernieuwd intranet ontwikkeld op basis van het Microsoft Sharepoint-platform. Het gaat om de masterpages, sitetemplates en een aantal webparts die volledig zijn uitgevoerd in de huisstijl van de provincie. Hierdoor is de herkenbaarheid voor de gebruiker optimaal.

Het nieuwe intranet omvat alle gebruikelijke onderdelen, zoals een nieuwspagina, de mogelijkheid om diensten aan te vragen en integratie met social media. Op verzoek van de provincie Friesland leverde Centric bovendien een paar extra onderdelen op. Het gaat om een webpart waarmee gebruikers op intuïtieve wijze informatie over specifieke projecten of kennisgebieden kunnen vinden en een aantal templates om de inhoud van projecten op een eenduidige manier te presenteren.

De provincie Friesland koos voor het realiseren van het intranet op basis van het Sharepoint-platform van Microsoft. ‘Wij zijn overtuigd van de kracht van Sharpoint, vooral als het gaat om het ontwikkelen van intranet- en extranetoplossingen’, zegt Erik Bouman, manager Microsoft Development bij Centric. ‘Met dit intranet legt de provincie een basis om in de toekomst meer functionaliteit aan het platform toe te voegen. Bij de ontwikkeling zijn we ook bewust zo dicht mogelijk bij de standaard gebleven. In de toekomst upgraden naar een nieuwe versie van Sharepoint zal daarmee namelijk relatief eenvoudig zijn.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4813776). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.