Managed hosting door True

Loodswezen zet Sharepoint in als EDMS voor SAP

 

Loodswezen

Het Loodswezen gaat de interne samenwerking verbeteren en interne processen optimaliseren door Microsoft Sharepoint in te zetten als enterprise document management systeem (edms) voor SAP. Medewerkers kunnen straks eenvoudiger kennis en documenten met elkaar delen. Na een selectieprocedure koos het Loodswezen voor het ERP-Link-platform van Gimmal om beide omgevingen aan elkaar te knopen. De organisatie sluit voorlopig een driejarig contract met The Next View voor het gebruik van ERP-Link.

‘Wij zochten naar manieren om de samenwerking in onze organisatie te verbeteren’, zegt Richard Donselaar, ict-hoofd bij het Loodswezen. ‘Een edms is dan heel praktisch. Enerzijds om documenten met elkaar te delen, anderzijds om bijvoorbeeld snel een offerte te kunnen accorderen, zonder eerst op zoek te hoeven gaan naar het juiste document.’

Behoud SAP-metadata

Het Loodswezen koos voor Sharepoint als edms. Integratie met de bestaande SAP-omgeving van het Loodswezen was een belangrijke vereiste. The Next View stelde een oplossing voor waarbij het ERP-Link-platform van Gimmal een brug slaat tussen SAP en Sharepoint. Met behulp van ERP-Link verandert Sharepoint in een edms voor SAP. Documenten die in SAP zitten, worden opgeslagen in Sharepoint en zijn vervolgens te bekijken en te bewerken. De documenten behouden wel al hun SAP-metadata.

Aan de keuze van het Loodswezen ging een proof of concept vooraf die twee weken in beslag nam. The Next View gebruikte een scrum-aanpak om snel de gewenste functionaliteit in te kunnen richten. ‘Deze manier van werken sprak ons enorm aan’, zegt Donselaar. ‘Al na twee weken was duidelijk dat al onze wensen gerealiseerd konden worden.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4638914). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.