Managed hosting door True

Specialisterren test Sharepoint voor Rabobank

 

Rabobank kiest voor softwaretester Specialisterren voor het testen van Sharepoint. Als pilot voor deze samenwerking heeft Specialisterren eerst het grafische ontwerp van de Rabobank Sharepoint-omgeving getest op consistentie. Nu wil Rabobank de gehele omgeving testen. De bank gaat Sharepoint inrichten als content management systeem voor het intranet.

Rabobank koos Specialisterren om het aspect van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Alle leden van de testteams hebben een vorm van autisme. Daarnaast was de aansluiting op de Agile-ontwikkelmethode belangrijk. Rabobank ontwikkelt via deze methode in zogeheten sprints van korte perioden. Specialisterren heeft ruime kennis en ervaring met het testen in Agile-projecten. Waar Rabobank voorheen externe testers opnam in het ontwikkelteam, voert Specialisterren nu de tests uit vanaf een externe locatie.

Rabobank is al langer betrokken bij Specialisterren via het maatschappelijk fonds van de Rabobank Groep. Simone Groenendijk, programmamanager bij de Rabobank Foundation: ‘De Rabobank Foundation heeft Specialisterren in de beginfase financieel gesteund met als doel dat deze innovatieve en sociaal betrokken organisatie uiteindelijk op eigen benen kan voortbestaan. Vanaf het begin hebben wij daar het volste vertrouwen in gehad. Wij zijn blij te zien dat onze steun zijn vruchten heeft afgeworpen en dat de samenwerking met de ict-afdeling van Rabobank tot stand is gekomen.’

Autisme

Specialisterren is gespecialiseerd in het testen van software op  basis van de Test Factory-aanpak. In het testcentrum in Utrecht worden applicaties, online software, portals, webwinkels en mobiele toepassingen getest. Ieder lid van het team van testconsultants, bestaande uit testoperators, testengineers en testanalisten, heeft kenmerken van autisme. Juist het concentratievermogen en oog voor detail dat hierbij horen, staan garant voor snellere en betere testresultaten. Klant zijn onder andere regiokrantenuitgever Wegener, omroep RTL Nederland, verzekeraar Delta Lloyd en webwinkel Bol.com.

Specialisterren werd in 2010, 2011 en 2012 op voordracht van lezers van Computable voorgedragen voor een Computable Award in de categorie Detacheerders (2010) en Meest Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming (2011, 2012). Specialisterren werd telkens geklopt door een andere onderneming: Yacht (2010), Accenture (2011) en Viafrica (2012).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4634255). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.