Managed hosting door True

Nieuwe software Fox-IT analyseert bewijsmateriaal

 

Securitybedrijf Fox-IT komt met Tracks Inspector. Dit is een nieuwe, inventieve oplossing waarmee tactische rechercheurs zelf digitaal bewijsmateriaal kunnen analyseren. Het digitaal bewijsmateriaal in rechercheonderzoeken groeit explosief en forensisch digitaal experts bij de politie en bijzondere opsporingsdiensten hebben te weinig tijd om mee te werken in ieder rechercheonderzoek.

‘Het plan voor de nieuwe Nationale Politie voorziet een ambitieuze groei van het aantal digitaal experts’, zegt Hans Henseler, partner bij Fox-IT, lector E-Discovery aan de HvA en grondlegger van forensisch computeronderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut. ‘Zelfs met die groei lossen we het probleem niet op. Niet alleen neemt het aantal smartphones, computers en dergelijke toe, ook de hoeveelheid informatie per apparaat groeit explosief. De experts hebben bovendien veel tijd nodig om nieuwe ontwikkelingen op digitaal gebied bij te houden. De huidige werkwijze moet veranderen. Iedere rechercheur moet mee kunnen zoeken en ook de it-infrastructuur van de politie moet daarin ondersteunen.’

Tracks Inspector

Tracks Inspector vereenvoudigt het onderzoek van en naar digitaal bewijsmateriaal. De jarenlange ervaring van Fox-IT op het vlak van forensisch onderzoek is samengepakt in de slimme software van Tracks Inspector. De programmatuur presenteert het bewijsmateriaal op een consistente en overzichtelijke manier terwijl op de achtergrond een forensische kopie van het bewijs wordt bewaard. De rechercheur heeft alleen een webbrowser op een pc of tablet nodig om door de video’s, foto’s, e-mail, internetgeschiedenis en andere zaken in het bewijsstuk te zoeken.

Relevante objecten kunnen worden geselecteerd en met een druk op de knop, zo nodig met aantekeningen erbij, in een rapport worden verzameld. De tactische rechercheurs kunnen met Tracks Inspector eerst zelf inzicht krijgen in het bewijs; op basis daarvan besluiten ze om een digitaal expert in te schakelen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4597844). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Vacatures bij Politie

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.