Managed hosting door True

VDD IQware neemt Waxtrapp over

 

Euro

Leverancier van ecm-software VDD IQware in Eindhoven neemt de Amsterdamse cms-bouwer Waxtrapp over. Na de overname wil VDD de functionaliteit van Waxtrapp integreren in het eigen softwarepakket Hyarchis.Net. Het gaat daarbij onder andere om integreren van klantcontact via verschillende apparaten en kanalen als rss en sociale media. Waxtrapp telt 6,5 fte, bij VDD IQware werken veertig mensen.

De combinatie van Waxtrapp met Hyarchis geeft VDD IQware volgens eigen zeggen de mogelijkheid zijn marktaandeel te vergroten op nieuwe en bestaande markten. De focus zal liggen op de marktsectoren financial services, overheid, onderwijs en gezondheidszorg. ‘Binnen onze klantenkring is er grote behoefte aan tools voor online en kennisdeling via meerdere kanalen zoals kanalen als rss en sociale media', zegt directeur Sybrand Jongejans van VDD IQware. ‘Bij ons stonden deze ontwikkelingen al hoog op de agenda toen de mogelijkheid van een overname van Waxtrapp zich aandiende. Dat voegt meer toe op het gebied van webcontentmanagement en multichannelcommunicatie, zodat Hyarchis.Net een stuk completer is.'

VDD IQware voegt de Waxtrapp-software toe aan zijn Hyarchis.Net ecm-suite. De software wordt vanaf nu geleverd onder de naam Hyarchis Waxtrapp en kan zelfstandig worden geleverd, maar ook worden geïntegreerd met de andere software uit de Hyarchis.Net suite. De Waxtrapp-software komt ook beschikbaar voor Hyarchis.Net Partners. Waxtrapp-oprichter Bas Groot wordt binnen VDD verantwoordelijk voor het Waxtrapp-portfolio. Hij blijft het aanspreekpunt voor zijn vroegere Waxtrapp-klanten.

Bouwstenen

Hyarchis.Net bestaat uit de bouwstenen Document Management, Case Management, Business Process Management, Document Composition, E-mail Management, Contract Management, Web Content Management, Invoice Processing en Records Management.

Historie

Waxtrapp wordt in september 1997 door Bas Groot opgericht naar aanleiding van een vraag van NCRV Radio om een cms voor de omroep te ontwikkelen. Groot kiest als basis het cms voor Mac OS waarop hij afstudeerde. In 1998 neemt Groot zijn eerste werknemer aan. Meer omroepen besluiten met Waxtrapp te gaan werken. Gemeente Dordrecht is in 2000 de eerste overheidsklant. Waxtrapp krijgt als eerste cms InScreen Editing in 2001. Suzuki Nederland wordt klant in 2003. In 2005 volgen Omroep Max en gemeente Renkum. In 2006 komt Waxtrapp voor het eerst beschikbaar voor Windows, tot dan toe was het cms er alleen voor Mac en Linux. Waxtrapp krijgt in 2009 een gebruiksklare E-governmentmodule. Op 10 juli 2012 wordt Waxtrapp door de Amsterdamse rechtbank failliet verklaard. In augustus 2012 wordt Waxtrapp uit het faillissement overgenomen door VDD IQware.

Update 8 augustus 2012

Naar nu blijkt is Waxtrapp op 10 juli 2012 door de Amsterdamse rechtbank failliet verklaard. Historie is aangepast.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4547068). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.