Managed hosting door True

Professor Kees Takkenberg overleden

 

Kees Takkenberg, hoogleraar bestuurlijke informatiekunde aan de Universiteit van Tilburg in de periode 1990-2002, blijkt op 16 maart 2012 op zeventigjarige leeftijd te zijn overleden. Takkenberg pleitte voor het opleiden van informatiekundigen als academici met een 'helikopterview' op management en informatietechnologie.

Takkenberg was onder andere werkzaam bij het Nederlandse leger, Fokker en de universiteiten van Groningen en Utrecht. In 1990 werd hij als hoogleraar benoemd op de leerstoel Bestuurlijke Informatiekunde aan de Universiteit van Tilburg. Daar hield hij zich tot aan zijn pensioen in september 2002 bezig met het verder vormgeven van de opleiding Informatiemanagement. Zijn wetenschappelijk werk werd gekenmerkt door een brede en duidelijke visie op het vakgebied, kennis van theorie en praktijk en grensverleggende ideeën, aldus de Tilburgse universiteit.

Takkenberg gaf in de periode 1993-1996 als hoofd van het departement richting aan de ontwikkeling van een geïntegreerde visie op management en informatietechnologie. Een visie die vandaag de dag actueler is dan ooit, stelt de universiteit. Hij pleitte later als opleidingsdirecteur voor het opleiden van informatiekundigen als academici met een ‘helikopterview' op management en informatietechnologie, duidelijk verankerd in de opleiding.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4474948). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.