Managed hosting door True

Lexmark koopt datacapturespecialist Brainware

 

Printerconcern Lexmark heeft het in Luxemburg gevestigde Bdgb Enterprise, inclusief de Amerikaanse dochteronderneming Brainware, overgenomen van durfkapitalist Vista Equity Partners. Het overnamebedrag bedraagt 148 miljoen dollar. Brainware, leverancier van software voor data-capture, wordt onderdeel van Perceptive Software, de softwaredivisie van Lexmark. Het vorig jaar overgenomen Nederlandse Pallas Athena, leverancier van business process management (bpm)-software, valt hier ook onder.

De overname past in de strategie van Lexmark om naast de traditionele print- en kopieeractiviteiten structurele omzet uit nieuwe, aanverwante activiteiten op te bouwen. Daarbij gaat het om oplossingen voor ecm (enterprise content management), documentbeheer en bpm. Het ingelijfde Brainware levert software voor datacapture: het automatisch ophalen en overzetten van informatie uit papieren en elektronische documenten in document- en datamanagementsystemen en enterprise resource planning (erp)-pakketten.

Brainware heeft klanten in de zorgsector, de industrie en technologie, het financiële wezen, de detailhandel en de nutssector. Het bedrijf heeft kantoren in de Verenigde Staten, Zwitserland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Brainware werd in 2006 opgericht middels een management uitkoop van de Brainware-datacapturetechnologie van SER Solutions, een onderdeel van ecm-leverancier SER Systems AG.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4439205). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.