Managed hosting door True

Informa blij met gratis download IBM Informix

 

De IBM-databases Informix Innovator-C en Ultimate-C worden gratis beschikbaar via een 'free download & deploy'. De leverancier hoopt zo marktaandeel te pakken. Partners moeten door de gratis download meer gebruikers krijgen waaraan ze diensten kunnen verkopen. De Nederlandse IBM business partner Informa juicht de stappen toe.

Afgelopen mei werd in Rome de IBM EMEA-conferentie 'Information on Demand' (IOD)' gehouden van de IBM Software Group. Big Blue maakte hier bekend dat Informix nu gratis te downloaden is. Gary Proctor, business development executive en Informix channel sales leader Information Management bij de IBM Software Group, meldde zijn partners dat Informix Innovator-C gratis is voor niet-oem-systemen die werken met Linux, Unix, Windows en Mac met een grootte van 1 socket, 4 cores en 2 GB geheugen. Er is verder een gratis download voor Informix Ultimate-C voor niet oem-systemen die draaien op Windows en Mac met een grootte van 4 sockets, 16 cores en 16 GB geheugen.

De Nederlandse IBM business partner Informa uit Oud Gastel juicht de stappen toe. Bertino Melissen, directeur van Informa: 'Met Informix, DB 2 en solidDB wil IBM meer marktaandeel pakken in de markt van databases. Er wordt met name meer geconcurreerd tegen open source databasesoftware MySQL, dat nu in handen is van Oracle. Partners kunnen hierbij verdienen op het gebied van diensten.'

Ook wil IBM met deze stap isv's aantrekken die hun applicaties vooral geschikt hebben gemaakt voor Microsoft SQL. De bedoeling is dat isv's meer gebruik gaan maken van IBM-databases.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3376433). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.