Managed hosting door True

Terrorist onopgemerkt door slechte datamining

 

Doordat de dataminingtechnologie van Amerikaanse inlichtingendiensten gebreken vertoont, hebben die laatste de Nigeriaanse terrorist op het vliegtuig van Amsterdam naar Detroit door de mazen van het net laten glippen.

Umar Farouk Abdulmutallab, de Nigeriaanse man die op kerstdag de mislukte terreuraanslag pleegde op het vliegtuig van Amsterdam naar Detroit, heeft een naam die weinig nodig heeft om verkeerd (of op verschillende manieren) geschreven te worden. Nu blijkt dat ook de Amerikaanse inlichtingendiensten over die naam gestruikeld zijn, of althans hun database en dataminingtechnologie. Dat staat te lezen op de site van het Amerikaanse blad Wired, dat de evaluatie van het Witte Huis rond de hele kwestie citeert. Tot dusver werd aangenomen dat sommige diensten onvoldoende toegang hadden gehad tot bepaalde informatie.

"Informatietechnologie binnen de anti-terrorisme gemeenschap legde niet naar behoren de juiste verbanden, die analisten relevante dreigingsinformatie had moeten geven", meldt het rapport over de kwestie. In het bijzonder zou het gaan over het fout spellen van de naam van Abdulmutallab, waardoor niet alle puzzelstukjes op de juiste plaats vielen en 's mans visum niet werd ingetrokken.

President Barack Obama heeft de top van de inlichtingendiensten aangemaand om "de verbetering van informatietechnologie te versnellen", met de nadruk op het "automatisch ontdekken van belangrijke informatie, de integratie van databases, het zoeken over verschillende databases en de mogelijkheid om biografische informatie te linken aan terrorisme-gerelateerde inlichtingen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3216471). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.