Managed hosting door True

Lucent Technologies breidt dataportfolio uit

 

Nieuwe Multiservice edge-switch en door Juniper Networks ontwikkelde IP/MPLS router-module.

Lucent Technologies introduceert een nieuwe multiservice edge switch en heeft zijn multiservice switching-portfolio verbeterd. Hierdoor kunnen service providers de winstgevendheid van dataservices vergroten en de mogelijkheden van nieuwe-generatie dataservices optimaal benutten. Verder kunnen ze deze diensten convergeren tot een kosteneffectief Multiprotocol Label Switching (MPLS) core-netwerk.

Door de uitbreiding van het Lucent-portfolio kunnen service providers die wereldwijd duizenden Lucent-multiservice switches hebben geïnstalleerd, hun netwerken optimaliseren. Dat is mogelijk door bestaande investeringen beter te benutten, behoud van carrier-class eigenschappen en het vermogen om nieuwe apparatuur naadloos te integreren met bestaande besturingssystemen. Volgens een onderzoek van Infonetics zal de markt voor multiservice edge switches met 25 procent groeien van de huidige 1,2 miljard dollar tot 1,5 miljard dollar in 2006.

De nieuwe CBX 3500 Multiservice Edge Switch, momenteel beschikbaar als testversie, is speciaal ontwikkeld zodat service providers meer winstgevende Frame Relay-, Asynchronous Transfer Mode- en privé-lijndiensten kunnen aanbieden. Bovendien kunnen ze nieuwe Ethernet-, Internet Protocol- en MPLS-services leveren.

Choice One, leverancier van geïntegreerde communicatiediensten aan klanten in de Verenigde Staten, test de CBX 3500 om deze switch op termijn in zijn netwerk te integreren. Ook China Unicom, één van de grootste service providers van China, heeft belangstelling om de nieuwe switch te gaan gebruiken en de nieuwe technologie te gaan testen.

CBX 3500 Multiservice Edge Switch
De CBX 3500-switch biedt flexibiliteit, besparingen, betere prestaties en bewezen betrouwbaarheid op basis van het Multiservice-switchportfolio van Lucent. Met een capaciteit tot 70 gigabits per seconde biedt de nieuwe Multiservice edge-switch een verveertienvoudiging van de capaciteit ten opzichte van de CBX 500. De CBX 3500-switch van Lucent behoort tot de beste op het gebied van prestaties. Deze switch biedt een grotere capaciteit per module tegen lagere kosten per eindgebruiker. Verder verlaagt de switch de kosten doordat klanten de Lucent CBX 500-modules en MXOS-software kunnen hergebruiken als ze naar een IP/MPLS core-netwerk migreren.

De CBX 3500 Multiservice edge-switch ondersteunt ook de Lucent - Juniper Networks Multiservice MPLS core-oplossing. Deze oplossing biedt op standaarden gebaseerde uitwisseling en transport van diverse services - zoals IP, Ethernet, ATM en Frame Relay - over een convergent MPLS-netwerk. Dit leidt tot lagere uitgaven. Door het gebruik van een convergent core-netwerk kunnen service providers meer dan 20 procent besparen op hun uitgaven. Dit zijn de besparingen naast de voordelen van het gebruik van een convergent netwerk, zoals blijkt uit een businesscase van Bell Labs.

‘De nieuwe edge switch van Lucent biedt de meest kosteneffectieve manier om de huidige lucratieve services te transporteren, nieuwe omzet genererende diensten te benutten en naar IP/MPLS te migreren’, zegt Robert Bailey, Senior Vice-President Technology van Choice One Communications. ‘De CBX switch past naadloos binnen ons bestaande Navis netwerkbeheersysteem van Lucent, dat ons ondersteunt bij het beheren van onze operationele kosten.’

Met de Lucent-oplossing voorkomen klanten de kosten en complexiteit voor de inzet van een afzonderlijk beheersysteem.

‘De ondersteuning van verschillende technologieën is de basis van convergentie. Wij zijn geïnteresseerd in de CBX 3500, omdat we ervan overtuigd zijn dat dit een stap in de juiste richting is: de integratie van technologieën als IP/MPLS, ATM en Frame Relay in een platform dat de netwerken convergeert’, aldus Xiaoming Li, General Manager China Unicom Data and Fixed Lines.

IP/MPLS Router-module
De nieuwe IP/MPLS router-module is voor Lucent ontwikkeld door Juniper Networks. Met deze module kunnen klanten snel en eenvoudig op standaarden gebaseerde IP/MPLS toevoegen aan de CBX 500 Multiservice Edge Switch. Door deze router-modules in de beschikbare switch slots te plaatsen, kan een service provider snel en eenvoudig IP VPN- en IP/MPLS-mogelijkheden van Juniper Networks aan een CBX 500 switch toevoegen voor ondersteuning van FR- en ATM-services. De IP/MPLS router-module is in het vierde kwartaal van 2004 beschikbaar en wordt beheerd door het huidige Navis besturingssysteem. Hierdoor kunnen service providers deze eenvoudig integreren met de nieuwe IP/MPLS-opties, activiteiten vereenvoudigen en kosten verlagen.

‘Service providers zoeken edge-producten die op maat zijn gesneden, en willen geen ’one-box-fits-all’-oplossing’, zegt Mike Nielsen, President Multiservice Switching en CTO van Lucent Technologies Integrated Network Solutions. ‘We introduceren nieuwe dataproducten om onze klanten een betrouwbaar migratiepad te bieden om meer winstgevende diensten te ontwikkelen. Bovendien willen we hen helpen om deze diensten kosteneffectief te introduceren via een convergente IP/MPLS core.’

De nieuwe switch en IP/MPLS router-module vallen onder het integrated network management van Lucent en worden ondersteund door Lucent Worldwide Services.

Door de uitbreiding van het edge-switching-portfolio biedt Lucent end-to-end core en edge-oplossingen die alle netwerk- en service-eisen invullen. De CBX 3500 edge-switch en IP/MPLS router-module zijn een aanvulling op het Lucent-Juniper Networks Unified Solutions-portfolio en dan specifiek voor de Multiservice MPLS Solution, Enhand IP VPN Solution en Enhanced DSL Solution.

Kijk voor meer informatie over het multiservice switching-aanbod van Lucent op: www.lucent.com/solutions/core_switching.html

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/299528). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.