Managed hosting door True

Oracle sluit overeenkomst met Microsoft

 

Oracle gaat deelnemen in het Visual Studio Industry Partner (VSIP)-programma van Microsoft als Premier-level partner.

De deelname in het VSIP-programma betekent dat softwareontwikkelaars die producten leveren op basis van Oracle Database deze kunnen integreren met Microsoft Visual Studio.NET 2003.
De overeenkomst is een unicum in de wereld van softwareleveranciers omdat Microsoft de ISV’s van Oracle voorziet van mogelijkheden om producten te ontwikkelen die concurreren met de eigen SQL Server databasesoftware. Ruim één derde van de klanten van Oracle installeert deze software op het Windows-besturingssysteem. ‘De integratie van de producten van Oracle met Visual Studio.NET 2003 geeft onze gezamenlijke klanten een productievere ontwikkelomgeving voor het bouwen van Oracle applicatie voor het Windows-platform,’ aldus Eric Rudder, senior vice president servers and tools van Microsoft, in een officiële verklaring.
De alliantie weerspiegelt het streven van Microsoft om concurrenten binnen haar kamp te halen nu klanten zoeken naar kostenbesparingen en eisen dat de producten van verschillende leveranciers beter samenwerken. Deze zoektocht leidt steeds vaker naar het gratis Linux-platform. Vorige maand werd de strijdbijl met Sun Micrososystems al begraven en kwamen Microsoft en Sun overeen om hun software op elkaar aan te sluiten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/287777). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.