Managed hosting door True

Octoplus reseller SAS voor middelgrote bedrijven

 

SAS, leverancier van business intelligence- en analytische software kondigt Octoplus aan als eerste reseller voor het onlangs geïntroduceerde SMART-initiatief.

Met SMART voorziet SAS middelgrote ondernemingen van oplossingen voor business intelligence en business analytics.

Octoplus is een van origine Zuid-Afrikaans ICT-bedrijf dat wordt gerund door Hans en Diederik de Roos, ondernemers met Nederlandse roots. In Zuid-Afrika is Octoplus al langere tijd reseller van SAS. Octoplus is gespecialiseerd in Business Intelligence en met name in SAS-oplossingen. Gezien het succes in deze markt begint Octoplus nu ook een vestiging in Nederland, waar zij zich exclusief richten op toepassingen van SAS.

Hans de Roos: "Het SMART-initiatief van SAS biedt middelgrote bedrijven een uitstekende start met analytische toepassingen. Wij merken dat er juist binnen dit segment een sterk groeiende vraag is naar analytische oplossingen. Recent onderzoek van Maketcap onderstreept dit en laat zien dat middelgrote ondernemingen ook hun bedrijfsdata strategisch willen gebruiken om sneller, gedegen beslissingen te kunnen nemen. Omdat de Nederlandse markt qua karakteristieken lijkt op de Zuid-Afrikaanse, wij Nederland goed kennen en de taal spreken, grijpen wij de kans op een partnership met SAS in Nederland graag aan en openen hier een tweede kantoor."

Frank van Osch, Channel Manager bij SAS: "Op 1 april introduceerden we ons SMART-initiatief en zijn verheugd om nu onze eerste partner aan te kunnen kondigen. Daarnaast zijn we met enkele andere partijen in een vergevorderd stadium van gesprek. Dit toont aan dat ook resellers duidelijk de behoefte aan analytische toepassingen van middelgrote ondernemingen onderkennen. Wij zijn er uiteraard bijzonder trots op dat Octoplus zoveel potentie ziet in ons SMART-initiatief dat dit voor hen aanleiding is om een kantoor in Nederland te openen. Voor klanten is het bovendien prettig dat Octoplus al ruime ervaring heeft met SAS-oplossingen."

Door de expertise die Octoplus al heeft, kan de reseller een vliegende start maken in Nederland. Octoplus richt zich met SAS-oplossingen vooral op lokale overheden, wetenschappelijke en onderzoeksinstituten en de gezondheidszorg.

Voor meer informatie: www.sas.com/nl/SMART

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2504584). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.