Managed hosting door True

Datawarehouse-specialist zoekt partners

 

Het Spaanse bedrijf illuminate Solutions levert sinds 2005 een nieuw type Data Warehouse DBMS. Het bedrijf heeft sinds 1 juli ook een kantoor in Nederland. illuminate zoekt nu naar implementatie- en technologie partners.

Dit zegt Frans Wauters, chief marketing officer (cmo) van illuminate. Wauters vertelt: "illuminate is gebouwd op basis van een zelf ontwikkelde database structuur genaamd "value-based storage". Dit database model is speciaal ontworpen voor de analyse van grote hoeveelheden data. Hierdoor is illuminate aanmerkelijk sneller en flexibeler dan traditionele relationele databases. illuminate werkt samen met alle belangrijke front-end producten en kan worden toegepast als snelle data warehouse/data mart binnen bestaande Business Intelligence (BI)-omgevingen. Naast haar database levert illuminate een eigen set van BI front-end tools en tools voor de ontwikkeling van maatwerk BI-applicaties. illuminate wil zich 100 procent blijven focussen op de ontwikkeling en verkoop van haar software. Daarom bouwt illuminate actief aan een netwerk van innovatieve business partners".

"Voor de implementatie ondersteuning van deze nieuwe technologie zijn we op zoek naar dienstverleners die zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van data warehousing en business intelligence projecten", zegt Wauters. "Illuminate richt zich in de Benelux op organisaties in het midden en hoger segment. We complementeren hier de traditionale SQL-gebaseerde database systemen die door hun inflexibele structuur minder goed geschikt zijn voor ad-hoc queries en/of analytische vraagstukken. Hiernaast richten we ons op bedrijven die op zoek zijn naar een geheel nieuwe, eenvoudig te implementeren, complete data warehouse/business intelligence oplossing. "

"We zoeken verder naar software partners die op basis van onze technologie razendsnelle en flexibele business intelligence oplossingen willen bouwen en dit onder een eigen productnaam in de markt willen zetten (oem)", vervolgt Wauters "Daarnaast is het streven om zo snel mogelijk samen met software partners verticale- en horizontale BI-oplossingen te bieden die de marktkennis van deze partners en de technologische voorsprong van illuminate combineren. "

Tot slot zoekt illuminate innovatieve en gedreven hardware partners, aldus Wauters. "Die met betrekking van onze technologie willen laten zien dat ook zware data warehouse toepassingen, die nu kostbare speciale hardware of zelfs zogenaamde data warehouse appliances vereisen, uitstekend kunnen draaien op gewone low-cost, off-the-shelf, standaard Intel-based hardware."

illuminate Solutions is een Spaans bedrijf uit Barcelona met europese ambities. De chief architect en een van de oprichters, is de amerikaan Joe Foley, al meer dan 20 jaar een authoriteit op datawarehouse gebied. Sinds 1 januari 2007 is het Spaanse hoofdkantoor versterkt met nieuw management, bestaande uit 3 Nederlanders met elk bewezen ervaring in het snel laten groeien van ICT bedrijven: Jos Dikhoff (ceo), Gerhard van der Zwan (cfo), en Frans Wauters (cmo). De huidige strategie van illuminate is gericht op het snel internationaal uitrollen van het product en het bedrijf over Europa. Naast Spanje ligt dit en volgend jaar de focus op Nederland en Frankrijk. Het Nederlandse kantoor is geopend op 1 juli in Bodegraven en wordt geleid door Richard Lagrand, die hiervoor succesvol was bij Exact en Seagull. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.i-lluminate.com.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2250942). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.