Managed hosting door True

Betere compressie en partitionering in Oracle 11g

 

Oracle Database 11g is sneller dan voorganger 10g, voornamelijk dankzij verbeterde compressie en partitionering. Daarnaast biedt 11g technieken om veranderingen door te voeren aan databases zonder dat de beschikbaarheid daar onder lijdt. Dat zei Andy Mendelsohn, Senior Vice President Server Technologies tijdens de Oracle Open World-conferentie in San Francisco.

Volgens Mendelsohn is de nieuwste versie van Oracle Database sneller dankzij verbeterde compressie en partitionering. Versie 11g werd deze zomer gelanceerd.

"Mensen vragen me wel eens: waarom maken jullie steeds nieuwe versies? Na dertig jaar zou je toch wel alle functionaliteiten moeten kunnen bieden? Maar informatie is voor onze klanten hun core business en we krijgen continu verzoeken van ze voor nieuwe functies. Zo willen klanten tegenwoordig niet alleen rijen en kolommen met getallen opslaan in hun databank, maar bijvoorbeeld ook video, afbeeldingen en xml data. Bovendien willen steeds meer mensen gebruik maken van dezelfde informatie. Daarbij gaat het niet alleen om werknemers. Ook klanten en toeleveranciers willen realtime en veilige toegang. Daarnaast worden onze klanten geconfronteerd met een exponentiële datagroei. Hun databases verdubbelen gemiddeld elke drie jaar in grootte."

Mendelsohn haalde een recent onderzoek van Gartner aan onder zevenhonderd congresgangers, waaruit bleek dat de grootste uitdaging van systeembeheerders momenteel de snelheid van verandering is, vervolgens kostenbeheersing en dan continue beschikbaarheid. Vervolgens somde Mendelsohn een aantal nieuwe eigenschappen op van Oracle Database 11g, die klanten volgens hem helpen bij het realiseren van deze uitdagingen. Die liggen vooral op het gebied van compressie en partitionering. Mendelsohn: "Verbeteringen in onze partitionerings- en compressietechnologie kunnen klanten helpen hun database-opslag vijftien keer zo goedkoop te maken."

Daarnaast wees Mendelsohn op een aantal nieuwe eigenschappen die het doorvoeren van veranderingen minder risicovol maken, zoals real application testing. Daarbij wordt een reële productie-werklast afgevangen en gebruikt als testworkload in een testomgeving. Product manager Mark Townsend: "Dat is heel effectief, omdat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer het systeem live gaat. We helpen op deze manier onze klanten om sneller te innoveren."

Townsend noemde active data guard als een methode om optimaal gebruik te maken van de beschikbare capaciteit: "Veel van onze klanten beschermen hun productiedatabase door een standby database paraat te houden voor disaster recovery. Maar dat is net alsof je een auto in de garage laat staan. In Oracle Database 11g kan de standby database onder andere worden gebruikt voor backup en voor het testen van veranderingen." Daarnaast kunnen standby en productiedatabase van rol wisselen, zodra blijkt dat een nieuwe test-omgeving goed functioneert.

Mendelsohn en Townsend deden hun uitspraken tijdens de Oracle Open World-conferentie in San Francisco.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2215358). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.