Managed hosting door True

Mbo krijgt demo-datacenter van Digital Realty

 

Studenten aan het Amsterdamse MBO College Zuidoost kunnen sinds vorige week oefenen in een demo-datacenter in hun schoolgebouw. Datacenteraanbieder Digital Realty richtte de oefenruimte in voor studenten Cloud & Infrastructure Technician. Het idee is dat de kloof tussen onderwijs en bedrijfsleven verkleint door praktijkervaring te bieden.

Het demo-datacenter biedt studenten de kans om vaardigheden te ontwikkelen, zoals het installeren en inrichten van servers en het aanleggen van kabels. Een complete datacenterruimte die bij Digital Realty vrijkwam, is verhuisd naar een trainingslokaal bij de mbo-instelling. Hier krijgen de relatief nieuwe onderdelen een tweede leven als trainingsobject.

Met de trainingslocatie verwerven de studenten basisvaardigheden en is de kans groter dat ze hun stage en opleiding succesvol afronden en snel aan het werk kunnen in de sector. Volgens de datacenteraanbieder groeit de vraag naar medewerkers in de sector. Bij het bedrijf lopen vier studenten van de opleiding Cloud & Infrastructure Technician stage.

Leuk en variërend

'We willen studenten laten zien hoe datacenters werken en dat het werk in deze sector leuk en variërend is', meldt Kees van den Berg, customer operations manager bij Digital Realty Nederland. Dat is iets wat Jolanda Harskamp van MBO College Zuidoost ook ziet: 'We zien dat de interesse in de datacentersector groeit. We kijken ernaar uit om met het demodatacenter onze studenten nog beter te voorbereiden op een carrière in deze sector.'

Naast de opleiding Cloud & Infrastructure Technician biedt MBO College Zuidoost acht andere ict-opleidingen, variërend van Allround Medewerker IT Systems & Devices en Geo-Gis Software Developer tot het militaire specialisme Veiligheid & Vakmanschap ICT. De mbo-instelling is onderdeel van ROC van Amsterdam, een van Nederlands grootste regionale opleidingscentra.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7563428). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.