Managed hosting door True

IBM opent quantumdatacenter in Europa

 

IBM plant een quantumdatacenter in het Duitse Ehningen, dat naar verwachting in 2024 operationeel zal zijn. De locatie gaat meerdere IBM-quantum-computingsystemen bevatten, elk met schaalbare quantumprocessors van meer dan 100 qubits. In de plaats in Baden-Württemberg staat het Duitse hoofdkantoor van Big Blue.

Het datacenter zal bedrijven, onderzoeksinstellingen en overheidsinstanties toegang bieden tot geavanceerde quantum-computing. De locatie wordt zo ontworpen dat klanten kunnen voldoen aan de Europese dataregelgeving. Daarvoor zet IBM een zogeheten software-integratielaag (multichannel scheduler) in tussen de gebruiker, de clouddiensten en het datacenter om de toegang en de bronnen (zowel quantum- als klassieke rekencapaciteit) in verschillende regio's en kanalen te beheren.

De faciliteit wordt het tweede quantumdatacenter van IBM, naast de faciliteit in New York.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7513166). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Datacenters

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.