Managed hosting door True

Fiod stormt datacenter in Den Helder binnen

 

De Fiod en het Openbaar Ministerie hebben gisteren een ‘fout’ datacenter in een bedrijfspand in Den Helder stilgelegd en doorzocht. Vanuit dit datacenter opereerde een illegale tv-dienst die via internet werd aangeboden. Deze iptv-dienst die honderdduizenden abonnees had, is uit de lucht gehaald. Vier personen zijn aangehouden in Almere en Den Helder. Hun woningen zijn doorzocht.

Met een kastje en een abonnement van ongeveer tien euro per maand konden abonnees onder andere alle films en series bekijken van bijvoorbeeld Disney+, Netflix, Viaplay, Videoland, ESPN en ruim tienduizend tv-zenders. Sinds gisteren werken de iptv-abonnementen niet meer. Vooral belwinkels verkochten deze dienst tegen contante betaling.

Het is strafbaar om abonnementen aan te bieden en af te sluiten, als daarmee naar films, series en programma’s wordt gekeken waarvoor geen licentievergoeding is betaald. Het onderzoeksteam vermoedt dat de opbrengsten die voortvloeiden uit het aanbieden van de illegale dienst op grote schaal werden witgewassen.

Volgens een woordvoerster trof de Fiod in het datacenter van het bedrijfspand twaalfhonderd servers aan. Omdat het onderzoeken van de servers nog maar net is begonnen, weet de fiscale en economische controledienst nog niet of het datacenter voor andere illegale activiteiten is gebruikt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7508594). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Datacenters

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.