Managed hosting door True

Datacenter United koopt Hasselt DC, bouwt in Kortrijk

 

Onderhandelingen gesprekken deal overname

Datacenter United, de Belgische aanbieder van colocatie-datacenterdiensten, heeft de twee Limburgse datacenters van Hasselt DC overgenomen. Daarnaast meldt het bedrijf dat het in de zuid-as van Kortrijk gestart is met de bouw van een nieuw datacentrum. Datacenter United wordt financieel ondersteund door de Antwerpse investeerder Tinc (The Infrastructure Company) die medio 2020 als meerderheidsaandeelhouder instapte.

Datacenter United beschikt over zes locaties in Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge. Dit aantal wordt na de overname van Hasselt DC en de bouw van een nieuw datacenter in Kortrijk uitgebreid naar negen.

'Voor onze klanten betekent dit dat we een nog betere geografische aanwezigheid en schaalvoordelen kunnen garanderen', stelt Friso Haringsma, algemeen directeur van Datacenter United. Middels de acquisitie van de Hasseltse datacenters versterkt het Antwerpse bedrijf zijn positie in (Belgisch) Limburg. De aanwezigheid van meerdere glasvezel- en connectiviteitspartners maakt dat de datacenters een goede uitvalsbasis vormen om datacenterdiensten te leveren aan de rest van België en de buurlanden Nederland en Duitsland. De bouw van de locatie in Kortrijk is bedoeld om de lokale Vlaamse en Waalse markt én de Noord-Franse regio van digitale diensten te voorzien.

Haringsma richtte Datacenter United in 2010 op, samen met technisch directeur Ogy Smet. Haringsma is in Friesland geboren maar verhuisde op jonge leeftijd naar de Antwerpse Kempen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7503646). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Datacenters

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.