Managed hosting door True

Maarten de Roos leidt Circular IT Groep

Recent nieuwe overnames van EmXcore (NL) en CTG Circular (BE)

 

Maarten de Roos

Werd vorige week bekend dat Wilco van Bezooijen (Xerox) overstapt naar Circular IT Groep als commercieel directeur, nu meldt dit bedrijf de aanstelling van Maarten de Roos als algemeen directeur. Hij komt van Bouwatch, de camerabewaker van bouwplaatsen, vandaan en gaat de verdere Europese expansie handen en voeten geven. Vorige maand maakte de specialist in refurbishing van ict-apparatuur melding van twee nieuwe overnames: EmXcore (NL) en CTG Circular (BE).

Maarten de Roos begon zijn carrière in consulting bij DiamondCluster (nu Oliver Wyman) en PWC, waarna hij de overstap maakte richting een aantal technologie-gedreven dienstverleners, waaronder Bouwatch. Onder zijn leiding groeide deze bouwplaatsbewaker-op-afstand van een Nederlands bedrijf met 27 werknemers uit tot een internationale organisatie met ruim vierhonderd man.

De Roos' expertise op het gebied van internationale uitbreiding en versnelde groei sluit aan bij Circular IT Groups ambitie om in Europa een toonaangevend bedrijf te worden op het gebied van duurzame it. Hij neemt het stokje over van interim ceo Jean-Pierre Verhoeven.  

Circular IT Group is in 2022 voortgekomen uit de combinatie van twee Nederlandse organisaties, Maxicom IT Distribution en Aliter Networks, financieel ondersteund door Waterland. Doel is om in de komende jaren te groeien naar een omzet van ruim driehonderd miljoen euro in de markt voor circulaire IT. Deze groei wordt ondersteund door een overnamestrategie.

EmXcore en CTG Circular

Tot de Circular IT Group behoren nu Maxicom IT Distribution, Aliter Networks, NEG-ITsolutions, CTC IT Solutions, iUsed, Stichting ITdonations, iRENT, TellusRem, emXcore en CTG Circular. De laatste twee bedrijven zijn afgelopen februari overgenomen. Het Amsterdamse EmXcore levert refurbished netwerkapparatuur van de merken Juniper en Arista. CTG Circular is een Belgisch bedrijf, sinds 1999 gespecialiseerd in het hergebruik van zakeljjke werkplekapparatuur. Het Mechelse CTG Circular is ook in Nederland actief.

De groep heeft een hoofdkantoor in Zoetermeer, met aanvullende locaties in Allerød (Denemarken), Almere, Amersfoort, Amsterdam, Mechelen (BE), Nieuwegein en Singapore. Momenteel zijn er zo'n driehonderd man werkzaam bij Circular IT.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7476220). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Datacenters

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.