Managed hosting door True

Cegeka bouwt verder uit tot Europese groep

 

Door de overname van de Italiaanse activiteiten van Westpole, verdubbelt Cegeka in een klap in omvang in Italië. Het is de volgende stap in de internationale, en vooral Europese, uitbouw van de Belgische it-groep.

Westpole Italië is actief in it-infrastructuur (datacenters en werkplek hardware, software en technische diensten) en dienstverlening voor zowel particuliere als overheidsklanten. Het bedrijf telt in eigen land 190 werknemers, verspreid over vier locaties met Milaan als hoofdzetel.

Hoeveel Cegeka betaalt voor de Italiaanse activiteiten van Westpole is niet bekendgemaakt. Het bedrijf wordt op termijn geïntegreerd in Cegeka Italië. ‘Dat schept ook kansen voor de werknemers van Westpole, die 'zich verder kunnen ontwikkelen in een grote Europese it-organisatie', zegt Stefania Donnabella, managing director van Cegeka Italië. Westpole is overigens ook actief in België, maar daar staat deze overname volledig los van.

Europees?

Hoe Europees is Cegeka intussen? De groep is intussen, naast België en Nederland, aanwezig in  Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland, Italië, Luxemburg, Moldavië, Roemenië, Slowakije en Zweden. Ook in de Verenigde Staten heeft Cegeka een filiaal.

De Cegeka Groep realiseerde in 2021, de laatste beschikbare cijfers, een omzet van 744 miljoen euro. Dat was een stijging van zestien procent in vergelijking met 2020.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7474609). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Datacenters

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.