Managed hosting door True

Penta Infra koopt datacenter Sungard AS bij Parijs

 

De datacentercampus van Sungard AS in het Franse Lognes

De Nederlandse datacenter-investeerder Penta Infra heeft de datacenterlocatie in Parijs (Lognes) van de Amerikaanse it-dienstverlener Sungard Availability Service (AS) gekocht. Penta Infra neemt ook de colocatie-business van het bestaande klantenbestand over waaraan Sungard AS voor een deel nog diensten levert.

Sungard heeft naast de koopovereenkomst met Penta Infra een servicecontract getekend voor het gebruik van een deel van de datacentercapaciteit. Ook blijft het bedrijf op de locatie aanwezig als partner in het leveren van managed hosting en aanvullende diensten voor een specifieke set bestaande klanten.

Het Amerikaanse bedrijf verkeert in financiële problemen in met name de VS, Canada en Groot=Brittannië en heeft voor een bepaalde periode bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd om de zaak te kunnen reorganiseren. Sungard is ook actief in België, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Polen en India.

Het in 2015 opgerichte Penta Infra had al een portfolio opgebouwd van tien datacenters in Duitsland, Nederland en Denemarken. Met de overname van de campus in Lognes doet de datacenterexploitant zijn intrede op de Franse markt. De locatie van Sungard bij Parijs bestaat uit twee datacenters en kantoorruimte en heeft een oppervlakte van ruim 16.000 m2. Er bestaan mogelijkheden tot uitbreiding. Penta wil de locatie ontwikkelen tot een 10+ MW datacenter. Maar eerst moet de boel worden gemoderniseerd. 

Pan-Europees

De transactie past in de langetermijnstrategie om een pan-Europees portfolio van datacenters neer te zetten. Penta Infra heeft daarvoor al langere tijd NIBC als financiële partner. Ook voormalig KPN-topman Ad Scheepbouwer is bij de datacenteruitbater betrokken.

Maar niet alles is hosanna. De samenwerking met de bekende Nederlandse datacenterbouwer ICTroom liep een paar jaar geleden door onderlinge ruzie uit op een fiasco en een faillissement van ICTroom.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7459154). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.