Managed hosting door True

Computable Journaal: Energiezuinige it is een must

Event | TBX 2022

 

Het energieverbruik van it vormt een gigantisch probleem voor de toekomst, aldus Jasper de Vries, oprichter van Coolgradient. Het cloudgebruik neemt zo snel toe, dat actie vereist is. De Vries pleit voor uitsluiting van technologie die niets tegen dit het energieverbruik doen. Daarnaast bouwt hij aan slimme oplossingen voor datacenters.

De Vries vertelde zijn verhaal tijdens de TBX-event begin november in de Jaarbeurs in Utrecht. Hij schetste een doemscenario dat over zeven jaar van al het energieverbruik dertig procent op het conto is te schrijven van ict. De verwachting is dat het totale energiegebruik van de datacenters, die nodig zijn om alle data te verwerken, over een tijdje hoger is dan van een land als Frankrijk.

Het gaat hem in zijn presentatie vooral om ‘een stukje awareness’. ‘We hebben het zelf niet door hoeveel energie we gebruiken. Neem de nieuwe vr-bril van Google, die moet alle data wel naar de cloud toe sturen, omdat het niet op de bril zelf past. Mijn kinderen luisteren muziek soms via Youtube, dan moet je de telefoon aanlaten. Dat kost gigantisch veel. Technologie zoals blockchain en de metaverse moeten in de toekomst energiezuinig ontworpen zijn, anders komen ze er gewoon niet in.’

Met Coolgradient werkt De Vries ook aan een oplossing, gebruikmakend van kunstmatige intelligentie, die energie bespaart bij datacenters. Hoe precies? Dat legt hij uit in dit Computable Journaal.

Computable Journaal

Computable Journaal: Energiezuinige it is een must

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7439904). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Datacenters

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.