Managed hosting door True

Datacenter Almere failliet verklaard

 

Datacenter Almere is failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Ook ICT Campus Almere en NL Datastore, twee zusterbedrijven, zijn failliet. Wat de oorzaak is van het bankroet is nog niet bekend.

Datacenter Almere was verantwoordelijk voor de dataopslag en beheer van kleine en middelgrote ondernemers in Almere. Naast aanbieder van colocatie-diensten profileerde het datacenter zich ook als campus en ontmoetingsplek voor ict-ondernemers die groen willen ondernemen. Om eigen werknemers op te kunnen leiden, heeft het bedrijf in 2019 de ICT Campus opgezet. Vanaf 2021 konden studenten van ROC Flevoland ook een opleiding tot data-engineer volgen aan de campus. Die opleidingen zijn nu niet meer te volgen, meldt Omroep Flevoland.

De rechtbank heeft curator Kim Reekes van het Utrechtse bureau De Advocaten van Van Riet (AVVR) aangesteld. Zij was niet bereikbaar voor commentaar, net als Datacenter Almere zelf. 

Datacenter Almere opende drie jaar geleden in oktober de deuren. Het ging om een datacenter in het pand waar eerder Vancis en Interxion waren gevestigd. Eigenaar Andrew van der Haar is ook de man achter Datacenter Groningen. Dat werd afgelopen september overgenomen door Weserve, leverancier van glasvezel- en hostingdiensten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7428409). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ROC

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.