Managed hosting door True

Novoserve steekt oceaan over

 

Datacenterruimte Novoserve in Iron Mountain-locatie

Novoserve opende medio augustus het eerste gedeelte van zijn datacenter in New Jersey. De bare-metal hostingspecialist biedt dan klanten aan de Amerikaanse en Canadese oostkust verbindingen met een latency van minder dan 20ms. Het bedrijf uit Enschede huurt hiervoor ruimte in een locatie van partner Iron Mountain.

Novoserve, dat bekendstaat om het leveren van low-latency, bare-metal hosting aan de meest veeleisende klanten, heeft de noodzaak van uitbreiding naar de VS altijd erkend. Na jaren van snelle groei in Europa, zet het bedrijf - gerund vanuit een herenhuis in Enschede - de eerste stap in de richting van het bouwen van een globale infrastructuur.

Bill Schrader, dirtecteur van Novoserve’s Amerikaanse operatie: 'Noord-Amerika is de grootste markt ter wereld. Die markt bedienen vanuit zijn eigen ‘achtertuin’ heeft grote voordelen. Het verlaagt de latency en je verwerkt de zware data daar waar de vraag is.'

Toekomst in Amerika

Novoserve, opgericht in 2014, is een in Nederland gevestigde infrastructure-as-a-service (iaas)-provider die de markten van gaming, streaming, iGaming en adtech bedient, evenals talloze infrastructuur-aanbieders. Het businessmodel van het bedrijf is gebaseerd op co-creatie met klanten, waarbij de ontwikkeling van de infrastructuur nauw is afgestemd op de marktvraag.

Na het eerste gedeelte van het datacenter, dat naar verwachting binnen enkele maanden uitverkocht is, vergroot Novoserve de capaciteit in New Jersey en opent het nieuwe datacenterruimtes in het noorden van Californië, Texas en enkele noordelijke staten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7396359). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.