Managed hosting door True

Meta stopt voorlopig met bouwplan datacenter Zeewolde

 

Time out

De plannen voor de bouw van een omvangrijk datacenter in Zeewolde gaan voorlopig de ijskast in. Meta, het moederbedrijf van Facebook, drukt op de pauzeknop. Het besluit hiertoe kwam amper een kwartier nadat een meerderheid in de Tweede Kamer zich tegen de komst van het datacenter uitsprak. Onder meer SP, GroenLinks, D66, PvdA en FvD schaarden zich achter een motie van de Partij van de Dieren.

De Eerste Kamer had al eerder bezwaar aangetekend. Bovendien hebben tegenstanders van de bouw de laatste verkiezingen in de gemeente Zeewolde gewonnen. Ook minister Hugo de Jonge (Ruimtelijke Ordening) heeft zich bij de tegenstanders gevoegd.

Hoewel nog niet volledig vaststaat dat het kabinet de moties gaat uitvoeren, vindt Meta het vooralsnog welletjes. De druk is te groot geworden. Meta zegt dat de ‘huidige omstandigheden’ reden zijn om alle verdere plannenmakerij op te schorten. De hyperscaler wil ‘een goede buur’ zijn’ die steun van de lokale gemeenschap onontbeerlijk acht. De gemeente Zeewolde zegt in een reactie hier niet verrast over te zijn. Meta had al laten doorschemeren verder doorgaan geen optie is. Een woordvoerder van minister Hugo de Jonge vindt deze ontwikkeling 'op zichzelf genomen goed nieuws'. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7336110). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.