Managed hosting door True

College B&W Zeewolde ziet Facebook graag komen

 

Facebook, tegenwoordig Meta geheten, bereidt de bouw van een groot datacenter in Zeewolde voor. Het Big Tech-bedrijf bevestigt de partij te zijn die plannen heeft voor een flinke investering in Flevoland.

Afgelopen donderdag heeft het college van B&W in Zeewolde een positief besluit genomen over de bestemmingsplanprocedure Trekkersveld 4. Dit betekent dat de ontwerpplannen zijn goedgekeurd door het college en ter besluitvorming aangeboden worden aan de gemeenteraad. Door deze plannen wordt een omvangrijk datacenter mogelijk.

Het bedrijf meldt: 'Meta heeft de benodigde documentatie ingediend die ons in staat stelt mogelijk een datacenter in Zeewolde te bouwen. We hebben dit gedaan voor het geval dat het voor onze bedrijfsvoering nodig is om onze infrastructuur uit te breiden. Op dit moment ligt onze focus op het voldoen aan de vergunnings- en goedkeuringsprocessen die vereist zijn door de Nederlandse autoriteiten.' 

Al eerder was bekend dat een 'groot techbedrijf' plannen had om in Zeewolde te bouwen. Al geruime tijd zong de naam Facebook rond, maar het bedrijf onthield zich tot voor kort van commentaar.  

De stukken van de gemeente staan op www.zeewolde.nl/datapark.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7278103). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.