Managed hosting door True

Gameplatform i3D.net verplaatst naar Equinix

 

Gaming gamer game

Het Rotterdamse hostingbedrijf i3D.net heeft zijn gameplatform verplaatst naar de datacenterinfrastructuur van Equinix. Door de groei van de gamingmarkt heeft het bedrijf wereldwijd meer capaciteit nodig om gamers goed te ondersteunen.

De Franse game-ontwikkelaar en -uitgever Ubisoft nam eind 2018 hoster i3D.net over (samen met zusterbedrijf Smartdc). In de markt staat i3D.net bekend als hostingbedrijf voor de gamingindustrie. Het biedt daarvoor een internationaal platform waarvoor het overal in de wereld servers heeft draaien in talloze datacenters. Het bedrijf heeft er nu voor gekozen om met één datacenteraanbieder in zee te gaan: het Amerikaanse Equinix dat wereldwijd ruim 220 datacenterlocaties telt.

Het i3D.net-platform is inmiddels geïntegreerd met Equinix-locaties in Amsterdam, Atlanta, Chicago, Dallas, Dubai, Hong Kong, Los Angeles, Madrid, Milaan, Parijs, São Paulo, Seattle, Silicon Valley, Singapore, Zweden, Sydney, Tokyo, Toronto, Warschau en Washington, DC.

Volgens het bedrijf uit Rotterdam neemt door de groei van de gamingmarkt de vraag naar een sterke en consistente eindgebruikerservaring toe. Dit geldt helemaal bij nieuwe game-lanceringen, e-sports-evenementen en populariteitspieken van een bepaald spel. Daardoor is de behoefte aan snelle connectiviteit verder toegenomen. Rick Sloot, operationeel directeur bij i3D.net, stelt in dit verband: 'Dankzij de interconnectiediensten die het i3D.net-netwerk verbinden met Platform Equinix, kunnen we onze eindgebruikers de laagste latency bieden. Zo kunnen we de frustratie van in-game vertraging wegnemen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7265057). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.