Managed hosting door True

NorthC breidt uit naar Duitsland met overname IPX

 

NorthC Group neemt het co-locatiebedrijf IP Exchange (IPX) over voor 44 miljoen euro. Daarmee betreedt de Nederlandse datacenterexploitant de Duitse markt. Hier wil NorthC eveneens via een regionale strategie een positie opbouwen zoals dat op de thuismarkt is gelukt.

De transactie omvat twee datacenters van IPX - in Neurenberg en München - met een oppervlakte van 14.000 vierkante meter, ruim 7MW aan stroomcapaciteit en mogelijkheden voor verdere uitbreidingen. De datacenters zijn met elkaar verbonden via een redundant backbone-netwerk. IPX levert co-locatiediensten, connectiviteit en managed services aan klanten uit tal van industriesectoren in met name de zuid-Duitse deelstaat Beieren.

Met de overname van IP Exchange GmbH claimt NorthC over een solide platform te beschikken om ook in Duitsland een toonaangevend regionaal netwerk te creëren, vergelijkbaar met het Nederlandse netwerk van regionale datacenters van het bedrijf. IPX was een dochteronderneming  van de Keulse telecommunicatie-aanbieder QSC (voorheen Q.Beyond). Die wilde van deze activiteit af. QSC had nog een tweede datacenter (IP Colocation) in Neurenberg, maar dat werd afgelopen juli al verkocht aan Datev, een Duitse leverancier van financiële software.

NorthC is in juli 2019 ontstaan uit de fusie tussen de datacenterbedrijven The Datacenter Group (TDCG) en NLDC (het oude co-locatiebedrijf van KPN). Beide bedrijven werden eerder dat jaar opgekocht door de Duitse infrastructuurinvesteerder DWS. NorthC baat in Nederland tien datacenters uit. Recent kondigde het bedrijf aan het datacenter in Groningen wordt uitgebreid met 1,5MW aan it-load en 1.200 vierkante meter aan it-oppervlakte.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7247208). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.