Managed hosting door True

Equinix breidt datacenter in Amsterdam verder uit

 

Equinix AM7 datacenter in Zuidoost (foto: Google)

Equinix heeft de derde fase van de uitbreiding van de AM7 International Business Exchange in Amsterdam afgerond. Met de capaciteitsvergroting is een bedrag van 63 miljoen dollar gemoeid. Tot nu toe heeft de Amerikaanse datacentergigant meer dan een miljard dollar geïnvesteerd in zijn datacenters in de hoofdstad.

De voltooiing van fase drie voegt ruim vierduizend vierkante meter en veertienhonderd cabinets toe aan de bestaande locatie. De totale capaciteit komt daarmee neer op 11.600 vierkante meter.

De expansie was nodig om te voldoen aan toenemende vraag naar interconnectie. Volgens algemeen directeur Michiel Eielts van Equinix Benelux is Amsterdam een van de meest cloud-dichte steden van Europa. De hoofdstad kent een hoge connectiviteit, die verbindingen met lage latency (lijnvertraging) biedt naar de rest van de wereld.

AM7 behoort volgens Equinix tot de meest energie-efficiënte datacenters ter wereld. Het bedrijf treft voorbereidingen om restwarmte aan te sluiten op een netwerk voor verwarming van woningen en bedrijven in Amsterdam Zuidoost. Wereldwijd bezit Equinix 210 datacenters in 25 landen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7165073). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.