Managed hosting door True

Interconnect bouwt 'datadozen' in Den Bosch

 

Impressie van de nieuwe datacenters en het hoofdkantoor van Interconnect in Den Bosch.

Datacenteraanbieder Interconnect start deze zomer met de bouw van twee datacenters en een nieuw hoofdkantoor in Den Bosch. De nieuwbouw op bedrijvenpark De Brand brengt het totale vloeroppervlak naar tienduizend vierkante meter datacenterruimte.

Dat is een forse stijging van de huidige zesduizend vierkante meter aan vloeroppervlak. Daarmee ontpopt Interconnect zich tot één van de grootste datacenteraanbieders in het zuiden van Nederland.

De nieuwe datacenters in Den Bosch worden Tier 3-locaties. Die certificering staat voor hoge beschikbaarheid en maximale redundantie van servers, storage, netwerkverbindingen en voeding.

Interconnect speelt met de nieuwe datacenters in op de toenemende vraag naar zogenoemde whitelabel-datacentercapaciteit. Het gaat om derde partijen die onder eigen naam capaciteit aan klanten kunnen leveren.

 

Vodafone

De eerste klant voor het nieuwe datacenter in Den Bosch is inmiddels opgetekend. Dat is Skysource, een cloudserviceprovider actief in de zorg en zakelijke dienstverlening. 

Interconnect begon in 1995 met 250 vierkante meter dataoppervlak in de Brabantse hoofdstad en is de laatste jaren fors gegroeid. Die groei dankt het aan klanten zoals VodafoneZiggo en netwerkbeheerder Enexis.

Restwarmte

De datacenters in Den Bosch en Eindhoven gaan restwarmte leveren aan andere gebouwen. Interconnect heeft daartoe in de bouwplannen al de nodige investeringen gereserveerd. Het bedrijf is met provincie, gemeenten en mogelijke energieafnemers in gesprek over de uitwerking van de levering.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7144288). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.