Managed hosting door True

Equinix pompt 32 miljoen in Finse datacentra

 

Finse vlag

Datacenterspecialist Equinix gaat zijn datacentercapaciteit in Finland uitbreiden. Het bedrijf breidt twee bestaande locaties in Helsinki uit. Het gaat om een investering van 32 miljoen euro.

Momenteel heeft Equinix zo’n 147 miljoen euro in Finse datacentra geïnvesteerd, maar de hoeveelheid data die wereldwijd wordt verstookt, in verschillende sectoren, blijft in hoog tempo groeien. Dit wordt verder versterkt door de enorme vraag naar netwerkdiensten omdat steeds meer mensen vanuit huis werken. Ook cloud-adoptie groeit snel in het Scandinavische land.

‘Het tempo van de wereldwijde digitalisering, waaronder ook in Finland, is de afgelopen jaren sterk toegenomen’, zegt Sami Holopainen, managing director van Equinix Finland. ‘Door de pandemie zijn veel plannen voor de digitale transformatie sneller uitgevoerd dan bedrijven oorspronkelijk hadden voorzien. De vraag van klanten in Finland blijft groeien en daarom investeren wij in extra capaciteit om de technologische ontwikkelingen van bedrijven die hier actief zijn verder te ondersteunen.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7134966). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.