Managed hosting door True

Green IT Amsterdam sluit zich aan bij SDIA

 

Samengaan

Duurzaamheidsdenktank Green IT Amsterdam wordt onderdeel van de Duitse evenknie SDIA. Naast de bundeling van expertise en het opzetten van projecten voor het verduurzamen van de digitale infrastructuur zijn er ook commerciële ambities. Doel is om de opgedane kennis en ontwikkelde technologie zo snel mogelijk beschikbaar te stellen aan de markt, bijvoorbeeld via startups.

Green IT Amsterdam speelt al ruim tien jaar een rol in het ontwikkelen van kennis om de digitale infrastructuur te verduurzamen. In 2019 zag een vergelijkbare club, de Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA), in Duitsland het licht. 'Ook wij zijn erg gefocust op mogelijkheden om de digitale infrastructuur verder te vergroenen', zegt Max Schulze, voorzitter van SDIA. “Onze focus ligt niet alleen op Duitsland, maar ook op andere landen binnen de EU. We willen onze krachten bundelen met organisaties als Green IT Amsterdam voor het ontwikkelen van kennis, technologie en tools die de digitale infrastructuur van alle lidstaten van de EU ten goede komen.'

'Via onze samenwerking met SDIA willen we beter gebruik maken van onze kennis om de milieu-impact van datacenters en netwerkinfrastructuren verder te verminderen, laat medeoprichter Anwar Osseyran, medeoprichter van Green IT Amsterdam, weten.

Dit streven moet onder meer tot uiting komen in het ontwikkelen en verkopen van tools en diensten, waarmee datacenters en andere partijen hun digitale infrastructuur groener kunnen maken. Bijvoorbeeld door hiervoor startups op te zetten en naar investeerders te zoeken.

Toezicht

Formeel is Green IT Amsterdam een stichting. De SDIA is een vereniging met strikte toezichtregels. Een organisatorische samensmelting is dan ook ingewikkeld en blijft achterwege. Bovendien is er de wens, ook bij SDIA, dat de naam Green IT Amsterdam wordt gehandhaafd. Wel is er voor gekozen dat er een raad van commissarissen boven de nieuw aangestelde tweeledige directie (ulie Chenadec en Mohan Gandhi) komt te hangen. Die bestaat uit vijf leden: twee komen van Green IT Amsterdam, waaronder de huidige voorzitter Coks Stoffer, twee van SDIA (waarvan Schulze er één van is), en een nog te benoemen onafhankelijk lid.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7125506). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.