Managed hosting door True

Eurofiber neemt cloudspecialist MatrixMind over

 

Cloud computing

Glasvezelleverancier en datacenteraanbieder Eurofiber lijft MatrixMind in. Dit Nederlandse bedrijf is specialist in hybride en multicloud-oplossingen. De onderneming is sinds begin deze maand onderdeel van Eurofiber Group. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Het Utrechtse MatrixMind, opgericht in 2015, biedt een hybride-cloudintegratieplatform. Dit is een centrale plaats van waaruit klanten een kant-en-klare, hybride-, multicloud-architectuur wordt aangeboden. De datacenterlocatie van de klant wordt vervolgens verbonden aan dit platform. Dit is, zowel nationaal als internationaal, uit te breiden met co-locatiefaciliteiten, connectiviteit, private cloud, iaas, paas en saas-diensten van verschillende publieke cloudaanbieders. De gehele hybride cloudarchitectuur die zo ontstaat, wordt verbonden door een end-to-end privaat netwerk.

Basis van hybride cloudaanbod

Het MatrixMind platform biedt Eurofiber naar eigen zeggen de mogelijkheid om zijn bestaande iaas, co-locatie- en connectiviteitsdiensten eenvoudig met elkaar te verbinden en als basis te laten dienen voor zijn hybride cloudaanbod. Operationeel directeur Eric Kuisch geeft aan dat er bij Eurofiber-klanten groeiende behoefte is aan flexibiliteit. ‘Zij willen zelf kunnen bepalen of en in welk tempo ze bijvoorbeeld naar de private of publieke cloud willen, en ook de mogelijkheid hebben om weer gedeeltelijk terug te gaan of van aanbieder te wisselen als dat nodig is.’ Met MatrixMind kan Eurofiber nu deze flexibiliteit bieden, aldus Kuisch.

Lucas Den Os, algemeen directeur van MatrixMind, geeft aan met de aansluiting bij Eurofiber verdere groeiambities te willen verwezenlijken. De bestaande partnerschappen van MatrixMind met Bauhaus ArtITech en One Zero IT, beide gevestigd in Utrecht, blijven overigens in stand. Alle huidige medewerkers van MatrixMind, inclusief de directie blijven in dienst van de onderneming.

Eurofiber Groep bestaat uit: Eurofiber en DCspine (in Nederland en België), Dataplace (Nederland), Eurafibre, ATE en Eura DC (Frankrijk).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7092963). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.