Managed hosting door True

Interxion zet voet in Kroatië met overname Altus IT

 

De van oorsprong Nederlandse datacenterspecialist Interxion zet met de aankoop van de Kroatische datacenterdienstverlener Altus IT, voet op Kroatisch grondgebied. Met de overname wil het bedrijf klanten verbinden met enkele prominente serviceproviders in Zuidoost-Europa. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Altus IT, dat een datacenter heeft in Zagreb, gaat op dezelfde voet verder. Zo blijft het it-team aan en ook de huidige ceo Goran Doreski behoudt een rol als managing director voor Kroatië. David Ruberg, hoofdverantwoordelijke voor de EMEA-regio van Interxion, noemt Zuidoost-Europa een gebied met veel economisch potentieel. De aankoop van Altus vindt hij een belangrijke stap en de eerste toegangspoort van Interxion tot deze markt.

Interxion, sinds maart van dit jaar onderdeel van de Amerikaanse branchegenoot Digital Realty, draagt met de aankoop bij aan de expansiedrift van Digital Realty dat nu naar eigen zeggen zo’n zevenhonderd netwerkleveranciers in 280 datacenters in tweeëntwintig verschillende landen met elkaar verbindt. Centraal binnen de uitbreidingsplannen staat Platformdigital, het datacenterplatform van het bedrijf dat klanten wereldwijd ondersteunt bij hun digitale transformatie-strategie en de daarbij horende toegenomen vraag naar netwerkcapaciteit.

Computable Awards 2020

Interxion is genomineerd voor de Computable Awards 2020 in de categorie Hardware & Infrastructuur. Het bedrijf dankt zijn nominatie aan de razendsnelle verbinding waarmee het zijn locatie AMS9 op het Amsterdam Science Park, virtueel uitgebreid naar zijn locatie AMS3 op Schiphol-Rijk.

Stemmen
Op 31 augustus startte voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2020. Publieksstemming bepaalt voor de helft de winnaar. Verder buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt. Ook u kunt uw stem uitbrengen via de stemmodule. 

Op 24 november worden per categorie de winnaars aangewezen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7056653). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.