Managed hosting door True

NTT zet turbo op nieuwe datacenters

 

De divisie Global Data Centers van NTT gaat stevig uitbreiden en nieuwe faciliteiten bouwen in tal van landen wereldwijd. NTT is al een van de grootste datacenterproviders ter wereld, met meer dan 500.000 vierkante meter co-locatieruimte, verdeeld over 160 datacenters in meer dan twintig landen en regio’s.

NTT opent binnenkort nieuwe datacenters in India, het Verenigd Koninkrijk, Japan, de Verenigde Staten, Duitsland, Maleisië en Indonesië. Wanneer deze datacenters volledig operationeel zijn, leveren ze meer dan vierhonderd megawatt (MW) aan it-load voor deze markten.

In bijvoorbeeld München is NTT klaar met de ruwbouw van zijn tweede gebouw binnen de Munich 2 Data Center-campus. Het nieuwe gebouw gaat in het vierde kwartaal van 2020 draaien en levert klanten uiteindelijk 14 MW aan it-load.
In Ashburn, Virginia, de grootste en meest gewilde datacentermarkt ter wereld, bouwt NTT aan zijn vijfde datacenter. Het twee verdiepingen tellende Ashburn 5 Data Center heeft een capaciteit van 32 MW, waarvan 8 MW klaar is voor gebruik in het derde kwartaal van 2020. Hiermee komt de totale voetafdruk in Ashburn op 108 MW, verdeeld over de vijf gebouwen.
De nieuwe campus van NTT in Jakarta heeft dan weer een maximale capaciteit van 45 MW aan kritieke it-load. De nieuwe campus met de naam Indonesia Jakarta 3 Data Center, is het grootste datacenter in Indonesië en start naar verwachting in de eerste helft van 2021.

NTT heeft ook plannen om volgend jaar nieuwe datacenters te ontwikkelen in Johannesburg, Silicon Valley, Madrid en Phoenix. Verder wil het bedrijf extra capaciteit toevoegen in Mumbai, Londen, Wenen, Zürich, Berlijn en Frankfurt.

In alle nieuwe centers zullen klanten kunnen gebruikmaken van groene energie, zegt NTT.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7039909). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.