Managed hosting door True

BB Capital neemt meerderheidsbelang in Infradax

 

Het Haagse BB Capital Investments heeft een meerderheidsbelang genomen in hardwaredienstverlener Infradax, specialist in circulaire it-oplossingen. Het bedrijf uit Amersfoort gebruikt de investering voor het uitbouwen van zijn marktpositie in Nederland en Europa. De wederverkoper is gespecialiseerd in de groeiende sector van refurbished datacenterhardware.

Infradax levert verschillende hergebruikdiensten die de levensduur van it-systemen verlengen. Bijvoorbeeld met 'third party maintenance', waarbij het bedrijf na het aflopen van een service level agreement (meestal 3 of 5 jaar) met de oorspronkelijke leverancier het onderhoud overneemt en met een aantal jaar verlengt. Infradax levert ook nieuwe producten waardoor in combinatie de tco (total cost of ownership) daalt, luidt de claim.

Het Amersfoortse bedrijf, waar circa 35 man werken, is actief in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Inmiddels telt het zo'n zeshonderd servicecontracten. Infradax is dus ook een 'gewone' reseller die nieuwe producten en projecten levert; het heeft onder andere de platinum-status van Dell, EMC en Lenovo. Daarnaast koopt het datacenterhardware op en biedt dit na een opknapbeurt opnieuw aan. Daarnaast beschikt het bedrijf over eigen oplossingen voor het aanleggen en beheren van cloud computing infrastructuren.

Focus

Met de investering van BB Capital wil Infradax internationaal verder groeien. Het bedrijf startte zijn groeiambitie in 2017 toen het zijn naam veranderde van Remarkit in Infradax.

Daarbij verlegde het zijn focus van het puur leveren van apparatuur naar het aanbieden van ondersteuning en diensten rondom de complete levenscyclus van it-infrastructuren in het datacenter.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6941423). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.