Managed hosting door True

Equinix naar Canada; Leaseweb naar Slough

 

De Amerikaanse datacenteruitbater Equinix heeft in Canada dertien datacenterlocaties van telecombedrijf Bell Canada Enterprises (BCE) gekocht voor 750 miljoen dollar. Het Nederlandse Leaseweb houdt het op één extra datacenter en dat is een gloednieuwe in het Britse Slough.

Equinix kocht voor 750 miljoen dollar dertien Bell-datacenterlocaties, goed voor 25 afzonderlijke datacenters, door heel Canada (BCE houdt zelf vijf datacenters). De overname wordt waarschijnlijk in de tweede helft van 2020 afgerond. Met deze overname krijgt Equinix de beschikking over datacenters in diverse metropoolregio’s in Canada. BCE zou hier ruim zeshonderd klanten, waaronder talloze internationaal opererende, ondersteunen.

De Britse vestiging van de Nederlandse hostingspecialist Leaseweb opent een datacenter in Slough om zijn aanwezigheid in Groot-Brittannië te versterken. Het Amsterdamse bedrijf heeft al twee locaties in dat land. De nieuwe vestiging is tot stand gekomen in samenwerking met Iron Mountain, dat in 2018 tekende voor de overname van Evoswitch, het Haarlemse zusterbedrijf van Leaseweb.

Met deze aansluiting, op een belangrijke connectiviteitshub niet ver van Londen, verwacht Leaseweb UK zijn colocatie-diensten aan meer klanten te kunnen slijten. Naast het nieuwe datacenter in Slough heeft Leaseweb datacenters in Londen, Amsterdam, Frankfurt, Washington DC, New York, Atlanta, Chicago, Phoenix, Los Angeles, San Francisco, Seattle, Dallas, Miami, Singapore, Hongkong en Sydney.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6938869). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.