Managed hosting door True

Directeur Datacenter.com kondigt zijn vertrek aan

Nog geen opvolger bij Russisch-Cypriotische uitbater

 

Jochem Steman

Jochem Steman, algemeen directeur van Datacenter.com, kondigt aan binnen enkele maanden te vertrekken. Hij is sinds 2016 aan boord van de Russisch-Cypriotische aanbieder van co-locatie-datacenterdiensten. Steman zegt dat het tijd is andere uitdagingen na te streven.

Datacenter.com is uitbater van drie datacenterlocaties: in Amsterdam-Zuidoost, Dallas en Singapore. Steman was een van de oprichters in 2016 en heeft sindsdien gewerkt aan de uitbreiding van het bedrijf. In 2017 opende het een datacenterlocatie annex kantoor aan de Keienbergweg in Amsterdam-Zuidoost.

In 2019 breidde de Amsterdamse locatie uit met bijna de helft. De aanbieder van co-locatie-datacenterdiensten kreeg er daardoor 1,5 MW capaciteit bij. Volgens Steman was de uitbreiding nodig om te voldoen aan de groeiende behoefte bij de klanten. Vooral cloud-aanbieders, grote ondernemingen, digitale media en gaming staan te popelen om extra colo-capaciteit. Datacenter.com heeft de mogelijkheid om in de toekomst nog eens twee hallen met een totale capaciteit van 10 MW bij te plaatsen in Amsterdam.

Volgen Steman vormt zijn bedrijf een alternatief voor de grote datacenteraanbieders, zoals Equinix, Global Switch en Interxion. Hij antwoordde begin 2017 in een vraag daarover van Computable: 'De reden dat we ook in Amsterdam wat openen is dat Amsterdam de Digital Gateway van Europa is en dat hier een toenemende vraag is naar datacenterruimte. Er zijn veel datacenters in de regio Amsterdam maar het aantal verschillende aanbieders is relatief laag. Dit komt dat het merendeel van de huidige datacenters eigendom zijn van een kleine groep datacenterproviders.'

Er is nog niet bekend waar Steman van plan is zijn carrière te vervolgen. Voor de afzwaaiend directeur is nog geen opvolger aangesteld.

XBT Holding en Webzilla

Achter Datacenter.com, waarvan de holding op Cyprus is gevestigd, zit een groep Russische investeerders, verenigd in het moederbedrijf XBT Holding met kantoren op Cyprus en in Luxemburg. XBT is ook eigenaar van het omstreden, in Nederlands gevestigde hostingbedrijf Webzilla. Dat bedrijf kwam begin 2017 in het nieuws omdat het werd genoemd in het belastende inlichtingenrapport over Donald Trump. Webzilla werd beschuldigd van het faciliteren van de Russische hacks. De Russische eigenaar Aleksej Gubarev ontkende ten stelligste. Webzilla is in Amsterdam op hetzelfde adres gevestigd als Datacenter.com en is ook klant van de datacenteruitbater.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6910999). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.