Managed hosting door True

Penta Infra koopt Duits datacenter Ensono

Nederlands datacenterinvesteerder wil Europese positie uitbouwen

 

Het datacenter van Ensono in Meerbusch bij Düsseldorf.

Penta Infra heeft het datacenter bij Düsseldorf van de Amerikaanse ict-dienstverlener Ensono overgenomen. Het is voor de Nederlandse datacenterinvesteerder de vijfde datacenterlocatie in Duitsland. Recent werd bekend dat een samenwerking met datacenterbouwer ICTroom in Duitsland op de klippen liep, wat het einde voor ICTroom inluidde.

Volgens Penta Infra gaat het om een datacentersite van 9.000 vierkante meter en een huidige capaciteit van 2 megawatt, met een upgrade-potentie tot 10 megawatt. In een persbericht maakt het vastgoedbedrijf bekend dat het datacenter is overgenomen van een niet nader genoemde 'managed services provider' die gebruik blijft maken van de datacentercapaciteit. De overcapaciteit wordt aan de markt aangeboden. Bij de aankoop is Penta Infra begeleid door Dentons (juridisch), Zentrys (datacenterdienstverlener) en TTSP HWP Consultants (technische due diligence).

Website Hostingjournalist.com weet te melden dat het gaat om een voormalig rekencentrum van de Citi Bank in Meerbusch, een voorstad van Düsseldorf. In 2010 werd het overgenomen door Wipro. Deze Indiase ict-offshoredienstverlener verkocht echter in 2018 zijn gehele datacenter-hostingtak, waaronder het datacenter bij Düsseldorf, aan Ensono, blijkt uit een eerder persbericht van de Amerikaanse ict-dienstenleverancier. Wipro kreeg er zo'n vierhonderd miljoen dollar voor en nam en passant een minderheidsaandeel in het bedrijf uit Downers Grove, Illinois.

Voor vragen waarom Ensono na een jaar al van het datacenter af wil, verwijst Penta Infra naar het Amerikaanse bedrijf. Een zegsvrouw van Ensono laat vervolgens weten dat het tegenwoordig de strategie van het bedrijf is om faciliteiten te huren van 'gekwalificeerde datacenterproviders - minimaal twee datacenters in elke markt zodat we redundant kunnen opereren. Ensono zal de infrastructuur voor zijn klanten, inclusief networking, hardware, servers, storage en private cloudomgevingen, blijven draaien en ondersteunen, ook in het datacenter van Penta in Meerbusch.' Zij meldt dat Ensono op dit moment actief is in de Verenigde Staten, India, Verenigd Koninkrijk, Polen en Duitsland (met datacenters in Meerbusch en Düsseldorf). Naar verdere Europese expansie wordt gestreefd.

Debacle

Voor Penta Infra is de aankoop van het datacenter een volgende stap in de ambitie om in Europa een stevige positie te verkrijgen als datacenteruitbater. Voormalig KPN-topman Ad Scheepbouwer heeft hier alle vertrouwen in want hij stapte in 2016 met zo'n honderd miljoen euro in de datacentermarkt en is tegenwoordig non-executive partner van Penta.

Penta Infra heeft al datacenters in Berlijn, Keulen en Leipzig. Voor die laatste twee werkte de vastgoedinvesteerder samen met de Nederlandse datacenterbouwer ICTroom. Die samenwerking liep door onderlinge ruzie uit op een fiasco en een faillissement van ICTroom. Penta Infra bouwde de locaties af met andere partners.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6902133). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.