Managed hosting door True

Presentatie Leap-project is ook uitgesteld

 

De eerste resultaten van het Leap-project zouden deze maand worden gedeeld. De afgelopen tijd is bij servers in datacenters gemeten hoe vaak servers stroom gebruiken terwijl ze niet aan het werk zijn (de Server Idle Coëfficiënt, SIC). Tijdens een bijeenkomst zouden de cijfers hierover worden gepresenteerd. Aangezien organisator Green IT alle bijeenkomsten in maart en april heeft afgezegd, gaat ook dit evenement niet door.

Robbert Hoeffnagel, betrokken bij het Leap-project, geeft aan dat nog wordt bekeken hoe de resultaten dan wel wereldkundig kunnen worden gemaakt.

Low Energy Accelleration Program

"Doel is het energieverbruik van datacenters de komende drie jaar met veertig procent terug te brengen. "

Leap staat voor Low Energy Accelleration Program. Het programma wordt uitgevoerd door een coalitie van zo’n twintig partijen uit de Amsterdamse datacenterwereld met het doel het energieverbruik van datacenters de komende drie jaar met veertig procent terug te brengen. De eerste handeling is het in kaart brengen van het ijdele stroomverbruik van servers in datacenters. De presentatie van die gegevens is nu uitgesteld.
De tweede stap in de Leap-pilotfase is om de SIC te meten met aangepaste instellingen, waarmee de servers zoveel mogelijk in spaarstand gaan. Hiermee is de impact van de power management-instellingen op het energieverbruik van servers te meten. Uit reeds uitgevoerde onderzoeken blijkt dat het performanceverlies van de server door het aanzetten van deze instellingen nagenoeg nul is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6896776). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Datacenters

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.