Managed hosting door True

T-Systems kiest Amsterdam als cloudlocatie

Open Telekom Cloud optie voor organisaties die hun data binnen Nederland willen houden

 

Gebruikers van de cloudinfrastructuur van T-Systems hoeven hun applicaties en data binnenkort niet meer op te slaan in Duitsland. De ict-dienstverlener breidt zijn Open Telekom Cloud namelijk uit naar een Amsterdams datacenter van NLDC. Tot dusver draaide alles bij de oosterburen.

T-Systems biedt sinds het voorjaar van 2016 Open Telekom Cloud, een publieke cloudinfrastructuur gebaseerd op Open Stack-technologie met open standaarden. Met deze infrastructure-as-a-service wil de dienstverlener een Europees alternatief bieden voor grote Amerikaanse cloud-aanbieders, zoals Amazon Web Services (AWS), Azure en Google Cloud. Deze aanbieders zijn volgens T-Systems gehouden aan Amerikaanse wet- en regelgeving en werken vendor lock-in in de hand.

Binnen de landsgrenzen

"Komende vijf jaar verdrievoudigt het gebruik van de publieke cloud"

Tot dusver stond de infrastructuur van Open Telekom Cloud alleen in een datacenter in het Duitse Biere, niet ver van Maagdenburg. Door de samenwerking met het Nederlandse NLDC breidt T-Systems zijn capaciteit flink uit en zorgt voor betere geografische back-up. De uitbreiding naar een Amsterdams datacenter is bedoeld voor klanten wereldwijd. Voor Nederlandse organisaties die vereisen dat hun data binnen de landsgrenzen blijven, is de Open Telekom Cloud nu een optie.

De komende vijf jaar verdrievoudigt het gebruik van publieke-cloud-oplossingen, verwacht Sake Algra, directeur van T-Systems Nederland. ‘Dan moet je op een betrouwbare manier snel kunnen uitbreiden. Nederland en vooral Amsterdam heeft een unieke positie in Europa als locatie voor datacenters.’ Algra prijst de goede infrastructuur en de professionaliteit van NLDC. Deze Nederlandse datacenteraanbieder beschikt over zes datacenters, waarvan drie in de regio Amsterdam. 

NLDC en TDCG

NLDC is sinds mei 2019 in handen van de Duitse vermogensbeheerder DWS. Eerder was het eigendom van KPN. DWS nam kort daarna ook The Datacenter Group (TDCG) over. De Duitsers integreren de twee datacenterdienstverleners, waardoor een bedrijf ontstaat dat circa vijftigduizend vierkante meter vloeroppervlak voor datacenterdiensten biedt en ongeveer 75 werknemers in dienst heeft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6867987). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.