Managed hosting door True

KPN verkoopt Argeweb aan Total Webhosting Solutions

 

KPN kocht webhoster Argeweb uit Maassluis in 2014 maar wil er vijf jaar later al weer van af. Het bedrijf is verkocht aan het conglomeraat Total Webhosting Solutions (TWS), waar investeringsmaatschappij Strikwerda Investments achter zit. Argeweb blijft voor klanten van KPN domein- & webhostingdiensten leveren.

Met de overname van Argeweb in 2014 wilde KPN zijn plek als ict-dienstverlener voor het midden- en kleinbedrijf versterken. Nu stelt het concern dat de verkoop van het webhostingportfolio past binnen de strategie om sneller te vereenvoudigen. Recent heeft KPN dan ook al zijn domein- & webhosting gerelateerde diensten naar Argeweb gemigreerd. Het bedrijf blijft de klanten van KPN ondersteunen.

Afgelopen mei verkocht KPN ook al zijn co-locatiebedrijf NLDC aan een fonds van het Duitse DWS die wereldwijd in infrastructuur investeert.

TWS en TSH

Strikwerda Investments, het investeringsbedrijf van de Friese multimiljonair Rinse Strikwerda, is sinds een paar jaar bezig middels overnames een webhostingportfolio op te bouwen onder de paraplu Total Webhosting Solutions (TWS). Daaronder vallen onder meer Yourhosting, Versio, PC Extreme, Realhosting, De Heeg, Savvii, Provider, Neostrada, Reviced Cloud Services, Axarnet (Spaans) en nu dus Argeweb. Volgens Koen van Deudekom, directeur van Argeweb, krijgt zijn bedrijf bij TWS de kans om verder te groeien, ook via acquisities.

Naast TWS kent Strikwerda Investments nog het vehikel Total Specific Hosting (TSH), waar partijen als Vancis en NEH onder vallen. Die bedienen met een groter web- en cloudhostingportfolio de grotere bedrijven met managed sourcing-diensten, daar waar TWS zich op kleinere bedrijven richt met webhosting- en domeinregistratiediensten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6843353). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.