Managed hosting door True

ICTroom is failliet verklaard

 

Datacenterbouwer ICTroom uit Amsterdam is bankroet. Het bedrijf, dat recent nog zijn handelsnaam veranderde in NL Onsite, kampte met grote problemen in Duitsland. Of er een doorstart komt en wat de gevolgen zijn voor bijvoorbeeld de vestiging in België is niet bekend. Noch de curator noch de directieleden waren bereikbaar.

Hostingjournalist.com meldde het faillissement. Volgens de website zijn alle Nederlandse bv's die aan ICTroom verbonden failliet verklaard: Onsite Projects, NL Onsite en Nordics Onsite.

Ictroom is opgericht in 2001. Het bedrijf groeide uit tot een specialist van het bouwen en inrichten van datacenters. Sinds een aantal jaren ging Ictroom ook datacenters over de grens bouwen en opende het vestigingen in Duitsland, Frankrijk en België. Ook was het bedrijf actief in Scandinavië en IJsland.

Volgens Hostingjournalist.com heeft ICTroom zo'n tweehonderdvijftig datacenters gebouwd in Europa en dan met name in Nederland. De oprichters Honoré du Puy en Sander Nieuwmeijer hadden eerder nog plannen voor een beursgang in 2007 om geld voor overnames op te halen maar daar zagen ze van af.

Het lijkt er op dat ze zijn gestruikeld over grote problemen in Duitsland. Daar moest afgelopen zomer ICTroom GMBH surséance aanvragen vanwege een juridisch geschil tussen de Duitse dochteronderneming en een opdrachtgever. Toen verklaarde Du Puy nog aan Computable dat er goede hoop bestond om er samen met de bewindvoerder binnen Duits recht uit te komen. Ook zou de kwestie volgens hem geen enkele invloed hebben op de overige activiteiten van ICTroom.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6840551). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Datacenters

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.